Pytanie o Cewke

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
MłodyzPodlasia

Re: Pytanie o Cewke

Post autor: MłodyzPodlasia »

Rozumiem was, lecz swoje wiem i widziałem . Jeżeli komuś nie odpowiada duża cewka ok.Szanuje to lecz mi nie przeszkadza wielkość cewki i nie widzę problemu wykopaniem większej dziury . Moje zdanie jest takie że cewka "big nel" jest 100 razy lepsza niż standard. Możesz się nie zgodzić masz do tego takie prawo. Chyba każdy ma prawo do swoje opinii .
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Z pewnością w niektórych aspektach jest lepsza, ale ja z przekory pociągnę temat dalej. w czym jest te "100 razy" lepsza?
MłodyzPodlasia

Osiągi jakie posiada .
Po 1- Dużo głębsza niż standard.
Po 2- Szybsze sprawdzenie terenu.
Tyle .:)
Awatar użytkownika
FELIX

Większe pokrycie, kosztem czułości na drobiazgi. Ja osobiście nie lubię zastanawiać się w cewce DD czy fant jest skrajnie po lewej stronie, czy po prawej stronie. Namierzanie dużymi plackami małych przedmiotów to katorga.
O ile jest głębsza cewka o której mówisz względem fabrycznej? No i o jakiej cewce mówimy i na jakiej wykrywce pracuje?
MłodyzPodlasia

Dosyć męczące ale da rade się przyzwyczaić . Mówię o cewce big nel która pracuje w AT-PRO, i tu osiągi ma dużo lepsze niż standardowa DD 5x8 . O ile?dokładnie nie mierzyliśmy z kolegą ale różnica jest naprawdę duża. Poprawiając stare miejsca wyciągnął sporo moniaków i informując że zwykła cewka nie wyłapała by ich.
Awatar użytkownika
FELIX

Przy Tejonie ze standardową cewką i NEL Tornado, różnica maksymalnie 2 centymetry na łusce i dużym miedziaku. Na drobnicy srebrnej - spadek. Na śmietnikach - tragedia, na polach podobnie ze względu na duże zaśmiecenie terenu.
Pomimo, że kolega zadowolony z połączenia z AT Pro w dalszym ciągu nie jest to cewka sto razy lepsza :). Być może NELe lepiej sprawują się z Garrettami, nie bez powodu właśnie właścicieli tychże, częściej widuje się z nelami niż użytkowników innych marek.
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

MłodyzPodlasia pisze:Dosyć męczące ale da rade się przyzwyczaić . Mówię o cewce big nel która pracuje w AT-PRO, i tu osiągi ma dużo lepsze niż standardowa DD 5x8 . O ile?dokładnie nie mierzyliśmy z kolegą ale różnica jest naprawdę duża. Poprawiając stare miejsca wyciągnął sporo moniaków i informując że zwykła cewka nie wyłapała by ich.
Na to wychodzi że od samego początku pochrzaniłeś wszystko,najpierw zobacz czym jest standart w At Pro,a potem możemy sobie się policytować,czy wiesz na pewno o czym piszesz?, :czekam:
Awatar użytkownika
pulkownikL

Jak możesz buli to napisz z jaką cewką śmigasz bo zaczyna się robić galimatias,jeżeli ten STANDARD to 5x8 to się nie dziwię że taki szum się zrobił,standart do At Pro to 8,5x11 i większość takową posiada już z zestawu,swoją drogą MłodyzPodlasia nie widzisz co kolega ma na końcu kija że proponujesz prawie kilową 15x17 :zebek:,i przestań czytać te bzdury o magicznych marketingowych zasięgach na plus ,tu nie ma się zmiłuj,coś kosztem czegoś a fizyki nie przeskoczysz,musiałby kolega buli wziąść tak naprawdę w ręce sprzęt z orginalną cewką i zobaczyć jak to jest też z większą,różnica jest kolosalna,swoje typy mam ale poczekam na specyfikację jaką kolega buli posiada ;)
MłodyzPodlasia

Kolego czytaj pisałem że mój kolega taka posiada i jest z niej zadowolony pod względem głębokości , a i jeszcze jedno przecież nie musi kupować tej cewki , może kupić inna jak przeszkadza komuś wielkość.
Awatar użytkownika
FELIX

Chciałem usystematyzować i poszerzyć swoją wiedzę, bazując na twoich informacjach a tu tylko argumenty rolnika - "swoje widziałem i wiem". Moja racja jest mojsza niż twojsza, ale nie będę gadać merytorycznie.
A potem mówią, że felix cham i pieniacz.
Z czym ty w ogóle biegasz? Bo mam wrażenie, że jedyny kijek który miałeś w rękach to ten twojego kolegi.
MłodyzPodlasia

Posiadam Coinmastera i EuroAce.
Awatar użytkownika
pulkownikL

Kol. Młody nie ma co się już wpieniać,zaczęły się zgrzyty zupełnie niepotrzebnie i to z jednego tylko powodu,gdyby od samego początku autor napisał jaką ma cewkę byłoby już o temacie a tak wszyscy myśleli że standard to prawidłowy standard czyli 8,5 x11,napisano dopiero w którymś poście z kolei o jaką chodzi faktycznie i jak dla mnie to dopiero po tym wpisie można zacząć gadać rzeczowo,co byś proponował w takim razie i dlaczego?,daj konkretne przykłady różnic między tą dużą,a na przykład standardem( tym co napisałem) lub czymś z Nela :czekam:
MłodyzPodlasia

Rozumiem dobrze mówisz nie potrzebnie są takie spięcia. Mówiłem wcześniej miałem tylko styczność z Big Nel i moim zdaniem i zdaniem kolegi jest znacznie głębsza niż standardowa cewka , wiadomo cewka jest duża wiec co ułatwia szybsze sprawdzenie terenu . Na pewno ma też minusy wiadomo jak któryś z kolegów pisał ciężko się namierza mały przedmiot ale można się nauczyć i przyzwyczaić ,na pewno jest ciężka lecz mojemu koledze nie przeszkadza to.Nie wypowiem się na temat innych cewek bo nie miałem styczności . To jest moje skromne zdanie na temat tej cewki . Tyle mam nadzieje że dojdziemy do porozumienia i nie będziemy się dalej spierać. Przepraszam jak kogoś obraziłem . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
FELIX

Nikogo nie obraziłeś i nikt się nie gniewa, ja tylko miałem nadzieję, że dowiem się konkretu, bo szczerze mówiąc dużo opinii jest takich jak twoja - jest lepsza bo jest lepsza, bo widziałem, bo kolega mówił itd. Fajnie byłoby poprzeć to czymś konkretnym, no ale jak się nie da to trudno :)
Powodzenia i dużo dołków :)
buli09876

Post autor: buli09876 »

Tak mam 8,5 x 11 i zastanawiam sie nad hunterem ;)
ODPOWIEDZ