Pytanie o Cewke
Pytanie o Cewke
witam wszystkich , mam do was pytanie koledzy , obecnie chodze z at pro , standardowa cewka , sami wiecie jaka jest i nie musze nic o niej opowiadac , a teraz pytanie , bo chciałbym zmienic na cewke typu Nel , ale nie wiem ktora wybrac , moze ktos z was posiada taka i chetnie opowie swoje doswiadczenia , jak to jest z inna cewką ? Głownie chodzi mi o zasieg , czy w ogole jest sens zmieniac cekwa na inna ? Z gory dzieki za odpowiedz
Re: Pytanie o Cewke
Nikt nic nie podpowie?
- włóczykij
Widziałem porównanie w terenie na tej samej piszczałce cewkę NEL tornado z Detechem ultimate i Detech był znacznie lepszy, dawał mocniejszy stabilniejszy sygnał, więc może zamiast Nela Detech?
A jak to cenowo wychodzi ? Duzo głebiej siega niz standardowa cekwa?
Wejscie nie bedzie pasowało cewki Detech
-
Kup sobie cewkę Nel Big 15x17.
Osiągi ma 100 razy lepsze niż standardowa cewka.
Cena :869 zł.
Osiągi ma 100 razy lepsze niż standardowa cewka.
Cena :869 zł.
wystarczy Ci Nel Hanter ,mam w swoim vaguero jest ok,
100 razy lepsze? No ładnie. Na wykopki z koparką.
Kiedyś przymierzałem się do niestandardowej cewki, ale dałem spokój. Różnica jednego centymetra nie była moim zdaniem warta ceny. Mimo wszystko ludzie używają i chwalą.
Weź pod uwagę, że będziesz na początku z pewnością mieć problem ze znalezieniem źródła sygnału.
Kiedyś przymierzałem się do niestandardowej cewki, ale dałem spokój. Różnica jednego centymetra nie była moim zdaniem warta ceny. Mimo wszystko ludzie używają i chwalą.
Weź pod uwagę, że będziesz na początku z pewnością mieć problem ze znalezieniem źródła sygnału.
Co masz na mysli Felix?
- pulkownikL
A pewnie to że DD kiepsko się namierza a co dopiero takim dużym plackiembuli09876 pisze:Co masz na mysli Felix?

Ale nel hunter nie jest az tak duza
Dokładnie tak jak Pułkownik napisał.
Sam stwierdzisz czy to to. Ruscy strasznie się lubują w Nelach w połączeniu z kanarkami z tego co zauważyłem.
Sam stwierdzisz czy to to. Ruscy strasznie się lubują w Nelach w połączeniu z kanarkami z tego co zauważyłem.
-
Kolega ma i nie narzeka . Do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaic . I mowisz ze brac koparke na wykopki ,jak nie jestes wstanie dziury wykopac szpadlem to bierz koparke .
- pulkownikL
A mój tata powiedział....MłodyzPodlasia pisze:Kolega ma i nie narzeka . Do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaic . I mowisz ze brac koparke na wykopki ,jak nie jestes wstanie dziury wykopac szpadlem to bierz koparke .

Dziękuję Pułkowniku. Gdybym miał wyższy stopień, awansowałbym cię na rzecznika
.
A co do koparki to lekki uśmiech w stronę "100 razy większego zasięgu"
.
Przymierzałem się do przesiadki na coś poważniejszego przy Tejonie. Właśnie ze względu na niewielką różnicę w zasięgu w stosunku do standardowej cewki i problemy z namierzaniem zrezygnowałem z zakupu. Pieniądze które miałem przeznaczyć na cewkę dołożyłem do wartości Tejona i okazało się, że już niedaleko do deusa. Tak też zrobiłem i jestem zadowolony. W niektórych przypadkach zwyczajnie to jest bardziej sensowne wyjście. Oczywiście wszystko zależy od upodobań i miejsc w których się kopie. Mi zawsze bliżej było do snajperek niż cewek wielkości czaszy anteny satelitarnej, ale mimo wszystko temat sprawdziłem empirycznie na Tejonie a wnioski są powyżej
.
Jeśli mógłbym jakoś pomóc to pytaj w wątku. Może się komuś jeszcze przyda w przyszłości.

A co do koparki to lekki uśmiech w stronę "100 razy większego zasięgu"

Przymierzałem się do przesiadki na coś poważniejszego przy Tejonie. Właśnie ze względu na niewielką różnicę w zasięgu w stosunku do standardowej cewki i problemy z namierzaniem zrezygnowałem z zakupu. Pieniądze które miałem przeznaczyć na cewkę dołożyłem do wartości Tejona i okazało się, że już niedaleko do deusa. Tak też zrobiłem i jestem zadowolony. W niektórych przypadkach zwyczajnie to jest bardziej sensowne wyjście. Oczywiście wszystko zależy od upodobań i miejsc w których się kopie. Mi zawsze bliżej było do snajperek niż cewek wielkości czaszy anteny satelitarnej, ale mimo wszystko temat sprawdziłem empirycznie na Tejonie a wnioski są powyżej

Jeśli mógłbym jakoś pomóc to pytaj w wątku. Może się komuś jeszcze przyda w przyszłości.