Stare nasypy kolejowe
Stare nasypy kolejowe
Witam mam pytanie czy warto poświecić czas na przeszukiwanie starych nasypów kolejowych ?
- ostrybrzytwa
Re: Stare nasypy kolejowe
Jak masz czas i zapał to czemu nie
- wojtes1200
I nie będziesz torów kradłostrybrzytwa pisze:Jak masz czas i zapał
Nie chodzi mi o nasypy z torami tylko takie które rozebrano. Miał ktoś z kolegów jakieś ciekawe znaleziska z takiej miejscówki ?
My robiliśmy to w ten sposób, że na przykład mieliśmy info o ostrzelaniu przez iljuszyny pociągu w okolicy Drogosz... W innym miejscu też info o walkach w oparciu o nasyp linii kolejowej. Na jednej ze stron nasypu sporo łusek Mausera. Tylko tyle, ale mamy nadzieję... To na linii dotychczas funkcjonującej.
Po zdemontowanych, to chodziliśmy tylko po nasypach wąskotorówek. Ale szału można było dostać, bo tory rozbierano byle jak i w ziemi zostało dużo śrub, podkładek itp.
Ogólnie ciekawie jest w okolicy dworców.
Po zdemontowanych, to chodziliśmy tylko po nasypach wąskotorówek. Ale szału można było dostać, bo tory rozbierano byle jak i w ziemi zostało dużo śrub, podkładek itp.
Ogólnie ciekawie jest w okolicy dworców.
Na pewno warto. Sam mam jedna miejscowke przy starym nasypie gdzie wykoleil sie pociag i mimo tego ze juz przetrzepana miejscowka to w bardziej niedostepnych miejscach lezy jeszcze sporo rzeczy.