Wykopki przy granicy.

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
Wieliczka

Re: Wykopki przy granicy.

Post autor: Wieliczka »

zgoda od konserwatora kosztuje 82 zł, a każdorazowe wejście przypłacać mandatem czy to się opłaca? Zgodę masz generalnie na rok jeśli byś się zgłosił w styczniu 2015 to do 31 grudnia2015 konserwator zazwyczaj wydaje zgodę. Pozbieraj tylko kwity potrzebne i choć na legalu bez żadnych problemów.

Pozdrawiam.
Pawel250

Post autor: Pawel250 »

Wszystko fajnie, ale zapomniałem o pozwoleniu od RDOŚ gdyż teren, na którym planuję prowadzić poszukiwania to tzw. "Ostoja Warmińska", a więc obszar Natura 2000. Wiecie panowie jak to wygląda?
Awatar użytkownika
Wieliczka

Post autor: Wieliczka »

Musisz najpierw zaznaczyć teren na mapie i uzgodnić z nadleśnictwem czy Ci pozwolą tam łazić. Jak będą wymagali zgody RDOŚ to pisz może Ci się uda. :D
czarny

Post autor: czarny »

Ja raz byłem w RDOŚ i znalazłem wspólny język uprzedzono mnie że nie mogę liczyć na specjalne względy jeśli teren naprawdę jest pod naturą 2000 ale jeśli będzie można coś ominąć i nadleśnictwo uzależni wydanie pozwolenia od ich opinii coś może pomogą oficjalnej deklaracji nie mam ale oczko poszło.Dopisałbym się do projektu jeśli mówimy poważnie o tym kopaniu i sadze że moi koledzy też "w kupie siła"
Pawel250

Post autor: Pawel250 »

Wczoraj próbowałem się do nich dodzwonić- niestety bezskutecznie. Po nowym roku spróbuję ponownie i postaram się czegoś dowiedzieć. Mam nadzieję, że uda mi się z nimi dogadać. Tymczasem życzę wszystkim dużo sił i zapału do kopania w nowym roku i niech ziemia chojną będzie! Dam znać jak coś się będę wiedział.
ODPOWIEDZ