stug
- olsztyniak
- olsztyniak
Dziś z Damianem zrobiliśmy sobie małą wycieczkę, i na chwilę dzisiejszą, pojazd wygląda jak na poniższej fotce. Woda dosyć mocno podeszła i niestety nie było zbytnio czego fotografować.
Dodam, że ten przemiły Pan z brzuszkiem znalazł jeszcze jakąś zdaje się pompę wodną i za flaszkę chętnie by sie jej pozbył
tak więc jak ktoś ma ochotę na kawałek Panzera np. na ekspozycję do muzeum, to proszę sie spieszyć, żeby przypadkiem ta część nie trafiła na złom.
Z tego co widziałem to jest to przód pojazdu (jakieś 2-3m) wraz z obojgiem kół napędowych, jednym kompletnym przednim wózkiem jezdnym i fragmentem drugiego. Podobno jest w miarę kompletna jedna z gąsienic, i jedna klapa włazu. Stopień zachowania metalu jest bardzo zadowalający, niestety nie widziałem koloru farby, jakim jest pomalowany ten pojazd - a dzięki temu można by cokolwiek powiedzieć na jego temat.
generalnie fajna wyprawa, w terenie doskonale widać skąd nadjeżdżał pojazd i jak wpakował się w to bagno
a ilość kapliczek po drodze jest SZOKUJąCA
Dodam, że ten przemiły Pan z brzuszkiem znalazł jeszcze jakąś zdaje się pompę wodną i za flaszkę chętnie by sie jej pozbył

Z tego co widziałem to jest to przód pojazdu (jakieś 2-3m) wraz z obojgiem kół napędowych, jednym kompletnym przednim wózkiem jezdnym i fragmentem drugiego. Podobno jest w miarę kompletna jedna z gąsienic, i jedna klapa włazu. Stopień zachowania metalu jest bardzo zadowalający, niestety nie widziałem koloru farby, jakim jest pomalowany ten pojazd - a dzięki temu można by cokolwiek powiedzieć na jego temat.
generalnie fajna wyprawa, w terenie doskonale widać skąd nadjeżdżał pojazd i jak wpakował się w to bagno

a ilość kapliczek po drodze jest SZOKUJąCA

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2008, 18:14 przez Frozzer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
No tez dzisiaj bylismy na malym rekonesansie (karolina,ostrybrzytwa). Na dobra sprawe zostala sama ludka-ciekawe co jeszcze kryje sie pod tym mulem? I chyba skrzynia?? Wody przybylo i to bie malo. Trzeba sie powoli spieszyc,bo to juz polowa lata i jesien za pasem,a to sprawy na pewno nie ulatwi. Nie wiem jak, ale bedzie problem z wytarganiem go (oby nie).Niczym ciezkim nie da sie podjechac nawet na 10m
Ale kto bedzie sie tym zajmowal(czyt.finansowal)? Zorganizowanie deta to nie blachostka zakladajac ze nie ma takiego w okolicy. Do tego niezbedny transport i jakies cywilizowane i w miare bezpieczne miejsce docelowe.Zajmie sie tym konserwator czy juz teraz mamy zaczac sie organizowac? W co nie watpie ze damy rade! Pompe mam i Fiskars tez jest w gotowosci