Witam, zakupiłem Garretta euroace i dziś troche z nim pochodziłem, mam kilka pytań i jeśli ktoś z was używa euroace'a to prosił bym o rady.
1.Z jakimi ustawieniami dyskryminacji najlepiej chodzić?
2.Czy opłaca się kopać sygnały mieszane?
3.Czy wariuje wam czasem wykrywacz na max sensitivity?
To tyle, każda wskazówka jest mile widziana i za każdą będę bardzo wdzięczny!
Pozdrawiam!
PS. Interesują mnie monetki.
Pytania do posiadaczy EuroAce
- włóczykij
Re: Pytania do posiadaczy EuroAce
Witaj,
Nie za wiele ale jednak trochę biegałem z EA (z subiektywnie dobrymi efektami) i co do dyskryminacji to wycinałem tylko dwa kwadraty z lewej strony, a sygnały mieszane warto kopać szczególnie te które są głęboko, widziałem film na Yotubie gdzie głębiej zakopana srebrna moneta dawała sygnał jak na złom. Co do wzbudzania to sprawdź czy masz dobrze kabel dokręcony i w miarę ciasno nawinięty na sztycę, słabe baterie też potrafią być przyczyną dźwięków. Sprawdź go też na innym gruncie niż ten gdzie się wzbudzał (zawsze można zejść o kreskę i powinno być lepiej).
PS
Wczoraj wieczorem chodziłem po mokrych chaszczach i moja piszczałka też się wzbudzała
Pozdrawiam
Nie za wiele ale jednak trochę biegałem z EA (z subiektywnie dobrymi efektami) i co do dyskryminacji to wycinałem tylko dwa kwadraty z lewej strony, a sygnały mieszane warto kopać szczególnie te które są głęboko, widziałem film na Yotubie gdzie głębiej zakopana srebrna moneta dawała sygnał jak na złom. Co do wzbudzania to sprawdź czy masz dobrze kabel dokręcony i w miarę ciasno nawinięty na sztycę, słabe baterie też potrafią być przyczyną dźwięków. Sprawdź go też na innym gruncie niż ten gdzie się wzbudzał (zawsze można zejść o kreskę i powinno być lepiej).
PS
Wczoraj wieczorem chodziłem po mokrych chaszczach i moja piszczałka też się wzbudzała
Pozdrawiam
- adiketrzyn
Biegam z EURO ACE od MARCA 2014 i jestem zadowolony, choć na początku było parę drobnych usterek i kombinowania z ustawieniami jednak powoli powoli brnę do przodu a efekty przychodzą z czasem. Na drobnice sprzęt ten jest rewelacyjny ale jeśli nastawiasz się na MILITARIA to polecam zmianę sprzętu.
najczęściej chodzę na ustawieniu :
JEWELRY gdyż mnie interesują monetki i fanty z biżuterii plus kolorek, fajny dźwięk kapsli.
Najczęściej na nim biegam.
CUSTOM używam tylko w lesie i czasami na polnych drogach
RELICS na razie jestem na etapie rozpoznawania tego
COINS jeden błąd wycięte sreberko nie wiem czy wszystkie ale można samemu włączyć ten jeden wycięty sygnał
ZERO wiadomo że wyciągnie wszystko
SENSITIVITY poziom 6 od lewej
Akumulatorki najlepiej 1.5 V ale jak wiemy większość jest zaledwie 1.2 V więc przedkłada się to na zasięgu i czułości, według danych PRODUCENTA . Pamiętaj o okręceniu kabla na przedłużkach im bardziej okręcony tym lepiej.
Cóż życzę udanych sygnałów pod cewką.
Pozdrawiam
JEWELRY gdyż mnie interesują monetki i fanty z biżuterii plus kolorek, fajny dźwięk kapsli.
COINS jeden błąd wycięte sreberko nie wiem czy wszystkie ale można samemu włączyć ten jeden wycięty sygnał
Akumulatorki najlepiej 1.5 V ale jak wiemy większość jest zaledwie 1.2 V więc przedkłada się to na zasięgu i czułości, według danych PRODUCENTA . Pamiętaj o okręceniu kabla na przedłużkach im bardziej okręcony tym lepiej.
Pozdrawiam

Witam!
Dzięki za rady, już trochę z nim pochodziłem i z drobnicą radzi sobie bardzo dobrze,
Dzięki za rady, już trochę z nim pochodziłem i z drobnicą radzi sobie bardzo dobrze,
Wtedy gdy się wzbudzał to też chodziłem po podmokłym gruncie, od tamtej pory wszystko gra.włóczykij pisze: Wczoraj wieczorem chodziłem po mokrych chaszczach i moja piszczałka też się wzbudzała
Też chodzę z takim ustawieniem i kopie kolor/sygnały mieszane.włóczykij pisze: co do dyskryminacji to wycinałem tylko dwa kwadraty z lewej strony
Jak narazie też jestem bardzo zadowolony, interesuje mnie drobnica a do tego spisuje się bardzo dobrze. Dzięki za odpowiedz i pozdro.adiketrzyn pisze:Biegam z EURO ACE od MARCA 2014 i jestem zadowolony, choć na początku było parę drobnych usterek i kombinowania z ustawieniami jednak powoli powoli brnę do przodu a efekty przychodzą z czasem. Na drobnice sprzęt ten jest rewelacyjny ale jeśli nastawiasz się na MILITARIA to polecam zmianę sprzętu.
Pozdrawiam
Witajcie!
Również jestem szczęśliwym posiadaczem EA. W 100% zgodzę się z zaprzyjaźnionym adiketrzyn i dodam tylko, że ważne jest, aby utrzymywać cewkę w czystości. Bród wchodzący pod osłonę cewki może negatywnie wpływać na pracę wykrywacza, a najlepszym sposobem na zdjęcie owej osłony, to kąpiel w gorącej wodzie.
pozdrawiam
Również jestem szczęśliwym posiadaczem EA. W 100% zgodzę się z zaprzyjaźnionym adiketrzyn i dodam tylko, że ważne jest, aby utrzymywać cewkę w czystości. Bród wchodzący pod osłonę cewki może negatywnie wpływać na pracę wykrywacza, a najlepszym sposobem na zdjęcie owej osłony, to kąpiel w gorącej wodzie.
pozdrawiam