A chciałbym zapytać, czy w promieniu kilkudziesięciu kilometrów od Olsztyna istnieją strzelnice, na które za opłatą można by indywidualnie, nie w ramach zorganizowanej grupy czy w ramach zawodów, ale tak po prostu samemu wybrać się by postrzelać z repliki dawnej broni czarnoprochowej ? Myślę o regularnym korzystaniu w ciągu roku po prostu gdy jest wolny czas i chęć i mam na myśli korzystanie z własnej broni. A jeśli są takie strzelnice, to czy mógłbym prosić o podpowiedź które to strzelnice, bym mógł znaleźć namiary, kontakt? I może ktoś wie też, ile takie skorzystanie ze strzelnicy może jednorazowo kosztować?
Słyszałem np. o otwartej 2 czy 3 lata temu strzelnicy pod Nidzicą ale poza informacjami, że odbyły się tak jakieś zawody to nie udało mi się znaleźć jakiejś strony czy kontaktu do tej strzelnicy. Nie wiem czy ona nie działa tylko z okazji zawodów.
Znana mi jest też ta w Mątkach, ale też nie wiem czy z niej można skorzystać tak zupełnie indywidualnie, czy raczej korzystają tylko zorganizowane grupy.
Z góry dziękuję