samolocik

Znaleziska, które nie pasują do powyższych działów
Awatar użytkownika
leszek

samolocik

Post autor: leszek »

Witam , przepraszam że tu ale gdzie?. Mam prośbę szukam osoby która posiada taki sam , widziałem na forum ale nie wiem jakim ? . Bardzo mi zależy na kontakcie z tą osobą . Jeśli się uda napiszę dlaczego tak bardzo mi zależy, pozdrawiam. :guru:
Awatar użytkownika
leszek

Re: samolocik

Zdjęcie bo zapomniałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
3mwoj

Post autor: 3mwoj »

Limek, lata 50-te.Jeśli ma w dolnej części kadłuba otwór,mniej więcej w środku ciężkości to wiem od czego.
Awatar użytkownika
leszek

Niestety ale nie , jest tylko płasko przeszlifowany kadłub ale dzięki. A co to miało by być , bo na innym forum ktoś napisał że jego wujek będąc w wojsku przy obsłudze naziemnej samolotów wykonał jako pracę warsztatową. Mnie chodzi o kontakt z osobą która też była w wojsku , mój ojciec go wykonał , ma teraz 81lat . Może jeszcze się ktoś odezwie ale wielkie dzięki zainteresowanie . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
osterode

Post autor: osterode »

Robili takie kiedyś. Robią też teraz.
http://aviationstore.pl/pl/p/Metalowy-m ... MiG-15/190" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam
3mwoj

Zastanawiałem się czy to robota ręczna czy seryjna.Raczej to drugie-wymiary się powtarzają.Prawdopodobnie to odlewy.Już widać dlaczego pytałem o otwór na spodzie kadłuba,pomyślałem że Twój samolocik mógł być częścią podobnej pamiątki.Tylko jakie było ich pierwotne przeznaczenie,bo raczej nie do ustawiania na takich postumentach.Podpisane ,,Pamiątka z lotnictwa 1954"Wykonane na którymś z pomorskich lotnisk.Dostałem ten eksponat od kolegi czasami tutaj zaglądającego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
3mwoj

Piszę post pod postem-aby nie zagmatwać.
Teraz przypominam sobie że widziałem gdzieś fotkę grupy pilotów.Dowódca eskadry demonstruje figury pilotażu przy pomocy trzymanych w rękach takich samolocików.Może do tego były przeznaczone?
ODPOWIEDZ