prośba o pomoc w rekostrukcji
-
prośba o pomoc w rekostrukcji
witam mam pytanie czy posiada ktos jakieś informacje np.mapy szlaków wojsk z rejonów Bęsia-Debowo-Tejstymy-Zerbuń-Czerwonka-Droszewo-Wilimy-Niedzwiedź-Kramerowo. Możliwe ze nie było tam nic istotnego ale z moich obserwacji wynika że mogły byc to dosc atywne terene ale to tylko moje poszlaki . Dotarłem do informacji o szlaku Reszel-Dębowo gdzie w Besi nad jeziorem zarwał sie lód pod transportem wojskowym z okresu II wojny w Debowie nie opodal jeziora są mogły okre I wojny daty to 1915 kolejne to skład amunicji w lasach pomiedzy Tejstymami a besią i biesowem jest tam sporo złomu , cmętarz z okresu I wojny w zerbunu , umocnienia na torach w Droszewie ( nie istniejący już blockhauz) , fragmęty bunkru w lesie za wilimami nie opodal jeziora dadaj i w tym samym lesie nieznana mogiła brak opisu i tabliczki napewo jest dośc stara, kolejną zagadka jest dziwny słup w szczerym polu na drógim brzegu jeziora na wysokosci wioski Niedzwiedź zdjecia tego słupa mam na innym poście na tym forum . Byc może to nic takiego ale było by miło trafić na coś ciekawego za wszelkie wskazówki , sprostowania i porady z góry dziękuje może ktoś też ma jakies poszlaki i wspólnymi siłami uda sie zrekostruowac kolejną mape szlaku . Pozdrawiam.