Identyfikacja kieliszków.
- CezaRRR
Identyfikacja kieliszków.
Witam. Jakiś czas temu znalazłem dwa mieniące się na fioletowo metalowe kieliszki. Są one zdobione. Ostatnio usłyszałem, że mogą one nie pochodzić z czasu II wojny światowej. Proszę o pomoc w ich ocenie.
Przepraszam za jakość zdjęć.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Blacek
- Kontakt:
Re: Identyfikacja kieliszków.
Cześć!!!
Zapewne to mosiądz platerowany srebrem (sprawdź jednak,czy nie ma prób). Wypukły relief wskazuje na "po wojnie". Starsze były zwykle grawerowane.
Pozdrawiam!!!
Zapewne to mosiądz platerowany srebrem (sprawdź jednak,czy nie ma prób). Wypukły relief wskazuje na "po wojnie". Starsze były zwykle grawerowane.
Pozdrawiam!!!
- CezaRRR
Wielkie dzięki za pomoc. Po dogłębnym oglądaniu kieliszków namierzyłem próbę. Grawerów niestety nie znalazłem.
Kieliszki typowe dla zestawów dla myśliwych/wędkarzy/grzybiarzy. Ogólnie-w teren, zwykle 4-5 sztuk w skórzanym etui. Znane na pewno w połowie lat 70-ych XXw.
C.

C.
Aha. Ja miałem taki zestaw w pojemniku imitującym pocisk. Z napisem kaliber 45. W środku oczywiście sześć kieliszów.
Właśnie-miało być 4-6sztuk.Catadero pisze:Kieliszki typowe dla zestawów dla myśliwych/wędkarzy/grzybiarzy. Ogólnie-w teren, zwykle 4-5 sztuk w skórzanym etui. Znane na pewno w połowie lat 70-ych XXw.![]()
C.
C.
- CezaRRR
To też by się zgadzało, gdyż nie były one głęboko pod ziemią.