Czy warto zmienić wykrywacz?
Czy warto zmienić wykrywacz?
Witam, obecnie posiadam wykrywacz Teknetics Alpha 2000 ze standardową cewką 8", chciałem zmienić cewkę na 11DD ale używki są słabo dostępne a cena nowej na alebadziew to ponad 700zł, stąd też narodził się pomysł wymiany wykrywacza na Eurotek Pro 11DD, warto zrobić taką zamianę czy lepiej kupić Euro Aca 350 11DD, używał ktoś obu tych wykrywaczy i ma może jakieś spostrzeżenia na ich temat to bardzo bym prosił o opinie, podobno Garety mają wolniejszy czas reakcji, no i jak sprawa wygląda z osiągami bo czytałem/oglądałem co nieco w necie i zdania są podzielone
Re: Czy warto zmienić wykrywacz?
No dobra skoro nikt nie miał możliwości używania obu to prosił bym wypisywać plus i minusy euroace lub euroteka (prośba skierowana do użytkowników ww sprzętów)
jak juz przeskakujesz to na OMEGE
no właśnie finansowo nie wyrobie a do Alphy 2000 cewkę 13"DD za 550 złoty to chyba nie bardzo się opłaca bez pinpointera to będę musiał detem albo stalińcem jeździć na wykopki 

zamiast dokładać i kupować cewke to sprzedaj wykrywacz i kup gamme troszke tańsza od omegi
- syriusz13
Pinpointer mam a wogle nie używam bo jest mi zbędny, a 80 % dołków biorę pierwszym sztychem.Darmozjad pisze:bez pinpointera to będę musiał detem albo stalińcem jeździć na wykopki
A czy gamma i eurotek pro nie są podobne do siebie? (mówię tu o osiągach z cewkami 11dd)
nie czytaj bajek że cewka dd jest głębsza bo to nie jest prawda , sonda dd jest bardziej stabilna [nie zawsze] i ma większy obszar pokrycia terenu .Darmozjad pisze:A czy gamma i eurotek pro nie są podobne do siebie? (mówię tu o osiągach z cewkami 11dd)
no dobra w takim razie co wybrać skoro ani euroace 350 ani eurotec pro nikt nie poleca gammę widzę obecnie tylko jedną i brak za nią dać więcej niż za nowego garretta czy tekneticsa