Witam Kolegów
Postanowiłem pożegnać się ze swoją X-terką 705 i zapoznac się bliżej z Fisherem F75, Tekneticsem T2, ewentualnie XP Goldmaxx i właśnie odnośnie tej ostatniej wykrywki mam pytanie czy ktoś miał ja w rękach. Zależy mi na niskim ciężarze własnym i dobrym wyważeniu. X-Terka fajna ale z cewką 7,5 kHz po 2-3 godzinach odzywa się nadgarstek i nie ma przyjemności z łażenia. Goldmaxx wizualnie wydaje się ok ale wolę podpytać użytkowników jak leżała w ręku
Pozdrawiam
XP Goldmaxx
Re: XP Goldmaxx
Goldmaxx jest troszkę cięższy od x-terki z dużą cewką ale za to nieporównywalnie lepiej od niej wyważony.
Komfort chodzenia - zdecydowanie na korzyść Goldmaxxa.

Komfort chodzenia - zdecydowanie na korzyść Goldmaxxa.

Jaro, gold maxx zaskoczy się swoimi osiągami. Pomysł czy nie warto dołożyć kasę do deusa albo kupić używanego.
Jeśli chodzi o wyważenie to nie ma różnicy częstotliwość cewki a jej rozmiar. Z tego co pamiętam ze standardowym koncentrykiem była fajna. 10,5dd robiła z tej wykrywki sprzęt nie do chodzenia dla mnie.
Jeśli chodzi o wyważenie to nie ma różnicy częstotliwość cewki a jej rozmiar. Z tego co pamiętam ze standardowym koncentrykiem była fajna. 10,5dd robiła z tej wykrywki sprzęt nie do chodzenia dla mnie.
Masz na myśli deusa czy goldmaxxa?FELIX pisze:Z tego co pamiętam ze standardowym koncentrykiem była fajna. 10,5dd robiła z tej wykrywki sprzęt nie do chodzenia dla mnie.
Podejrzewam, że z każdego z wymienionych ze mnie sprzętów byłbym zadowolony:)
Felix natomiast ma chyba na myśli Goldmaxxa a ja właśnie o zestawie z cewką 10,5" myślałem. Rozumiem, że z tą cewką wykrywacz nie nadawał się do chodzenia bo stawał się źle wyważony?
Felix natomiast ma chyba na myśli Goldmaxxa a ja właśnie o zestawie z cewką 10,5" myślałem. Rozumiem, że z tą cewką wykrywacz nie nadawał się do chodzenia bo stawał się źle wyważony?
W Gold Maxx pod łokciem jest umiejscowiona skrzynka z elektroniką co stanowi doskonałą przeciw wagę nawet dla dużej cewki. Biegałem z takim zestawem (cewka 27 cm) i naprawdę, jeżeli chodzi o wyważenie to rewelacja.
Deus jest bardzo lekkim sprzętem, a elektronikę ma z przodu. Nie miałem tej wykrywki, ale na logikę duża cewka musi ciągnąć go w dół.

Deus jest bardzo lekkim sprzętem, a elektronikę ma z przodu. Nie miałem tej wykrywki, ale na logikę duża cewka musi ciągnąć go w dół.

Mówiłem o xterce, chociaż Deus z dużą cewką tez jest średni. Traci na wyważeniu i niestety też na sztywności.