Coś ładnego i starego do id
- wendrowiec
Coś ładnego i starego do id
Witam, jak w temacie, domyślam się, że to coś ładnie zdobionego nadaje się do muzeum, ale co to ?, a te drugie kółeczko to nie mam pojęcia czy nadaje się do muzeum. Znawców proszę o id lub na ukierunkowanie mnie gdzie szukać wiadomości (GOOGLE) 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Re: Coś ładnego i starego do id
pierwsze to złom, drugie to oczywiście grzebień, nie do czesania ale stosowany jako ozdoba fryzury, bardzo fajny ale nie mam pojęcia jak go dokładnie wydatować, zapytam kogoś mądrzejszego
- syriusz13
Oko od nożyczek.
I w dodatku dość starych nożyczek 

Podobny grzebyk, ale datowanie nieco zaskakuje:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... 84#p795074" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... 84#p795074" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie, nie zaskakuje - takie po prostu jest! 

- wendrowiec
Spodziewałem się czegoś starszego, no cóż i tak zaniosę do muzeum, może za latek kilkadziesiąt, panie oglądając ten grzebyk w gablotce, choć przez chwilę pomyślą o paniach z przeszłości
Dziękuję za id tego grzebyka

Nuuu pewnie że od nożyczek - czasem coś tam mi się uda wiedzieć.
Dodam że nożyczki jakby cyrulika a nie domowe, bo jest tam taki dzyndzelek do odwodzenia paluchem ostrza.
Mam podobny kawałek, ale zacnie zdobiony - zawieszę pikczera po pracowitym fikendzie.
Dodam że nożyczki jakby cyrulika a nie domowe, bo jest tam taki dzyndzelek do odwodzenia paluchem ostrza.
Mam podobny kawałek, ale zacnie zdobiony - zawieszę pikczera po pracowitym fikendzie.
Znienawidzą cię za zanoszenie wszystkiego co popadnie do muzeum 

- wendrowiec
FELIX chyba nie jest tak źle
, nie wystawiają mi papierka za każdy przyniesiony fant, tak się umówiłem. Ponieważ niema u nas archeologa, to leży i czeka aż jacyś zajadą i obejrzą dany przedmiot i wtedy dopiero wiadomo czy do gabloty