Pozwolenie

O wszystkim i o niczym
adirexxx

Pozwolenie

Post autor: adirexxx »

Witam.
Czy może ktoś mi powiedzieć jakie dokumenty muszę dokładnie dostarczyć do Wojewodzkiego Urzędu Ochrony Zabytków w Olszynie i jak to wszystko wypełnić jeśli chce przykładowo prowadzić poszukiwania wykrywaczem w okresie wiosna-jesień na terenie lasów nadleśnictwa Srokowo?

Co z tymi mapkami, zgodami muzeów czy innymi tego typu papierami.
BO opłata z tego co się orientuje to 82zl
asdic321

Re: Pozwolenie

Post autor: asdic321 »

Czolem!
Musisz zaczac od uzyskania pisemnej zgody wlasciciela terenu (w tym wypadku nadlesnictwa), ktora ma dotyczyc konkretnego, zaznaczonego na mapie (najlepiej 1:25 000) obszaru. Z tym mozesz juz isc do WKZ i poprosic o pomoc w wypelnieniu papierow na miejscu albo sciagnac je wczesniej ze strony WUOZ (zakladka formularze wnioskow):
http://www.bip.wuoz.olsztyn.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Powodzenia! :papa:
adirexxx

Post autor: adirexxx »

Z tego co czytam na necie to nadleśnictwo Srokowo jest bardzo oporowe w wydawaniu pozwoleń :/
jaro79

Post autor: jaro79 »

To pewnie dlatego że w ich rejonie jest las tzw GARBOŃSKI nie chcą tam kopaczy za dużo szajsu w ziemi.
Awatar użytkownika
leszek

Post autor: leszek »

Witam wszystkich, mam pytanie w sprawie pozwolenia. Jestem młodym poszukiwaczem ale nie wiekiem , chcę uzyskać pozwolenie na legalne kopanie . Wpierw należy uzyskać zgodę od właściciela terenu np. Nadleśnictwa a od osób prywatnych także ? . No i jeszcze jedno sprawa mapek, jak i skąd je zdobyć ? Dalej jeśli to mam czy na wniosku mogę dołączyć opinię lub referencję od Lokalnego stowarzyszenia?
Awatar użytkownika
leszek

Post autor: leszek »

Jeszcze jedna sprawa zgoda ma być na zwykłym papierze czy na firmowym i jak uzasadnić prośbę na poszukiwania ?
ODPOWIEDZ