Wardęgowo 21 czerwca 2014

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

srebrny_lis

Wardęgowo 21 czerwca 2014

Post autor: srebrny_lis »

dziś nadeszła taka wiadomość:
Witam,

Chciałabym Państwa zaprosić do udziału w niedużej inscenizacji historycznej , która odbędzie się w Wardęgowie (powiat nowomiejski, gmina Biskupiec) w dniu 21.06.2014r. z okazji uroczystego odsłonięcia obelisku przy mogile żołnierzy napoleońskich, który postawiliśmy z dotacji unijnej.

Planujemy zaprosić ok. 30 rekonstruktorów z epoki, swój udział potwierdziła już 10 Kompania 1 Pułku Artylerii Pieszej z Jonkowa.

Dokładny opis imprezy zawarty jest w załączonym pliku. Otrzymaliśmy patronat medialny TVP Olsztyn i Radia Olsztyn. Wiceminister Kultury potwierdził już swoją obecność.

Proszę o wstępną odpowiedź czy możliwy byłby Wasz udział w imprezie, a wtedy uzgodnilibyśmy szczegóły.

Z pozdrowieniami,

Ewa Adamczak , Stowarzyszenie Dla Ostrowitego i Okolic

Tel. 56 4745886, 603 208 518
Opiniujmy.
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Re: Wardęgowo 21 czerwca 2014

Post autor: Manufaktura Dzika »

jaki nic nie koliduje to chętnie
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Post autor: korvettenkapitan »

orneta jest przełożona z z maja na 21 czerwca :/
srebrny_lis

Termin wardęgowski na pewno nie ulegnie zmianie, bo jest związany z funduszami i gośćmi zewnętrznymi. Może warto w rozmowie z władzami Ornety wskazać na fakt, że niektóre z możliwych grup (nie myślę tu akurat o nas) mogą skusić się na tamtą imprezę - wtedy może coś "drgnie" z terminem imprezy orneckiej [?]. Jeśli nie, zapewne walimy do Ornety. Za siebie w każdym razie mogę raczej ręczyć, chyba że mnie rąbnie coś naprawdę poważnego.
3mwoj

Post autor: 3mwoj »

Ornecki temat to również fundusze zewnętrzne.Dlatego pierwotny termin(24.05)został zmieniony na czerwiec.Trudno go będzie ponownie zmienić :/
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

a co ma być w Ornecie bo ja juz sie gubię w imprezach w "mieście smoka"
srebrny_lis

Spotkanie grup i odsłonięcie obelisku w Spędach. W tej sytuacji jedziemy raczej do Ornety.
srebrny_lis

Przełożenie terminu Ornety/Spędów na 21-22 VI eliminuje mój osobisty udział w imprezie. W tym terminie jestem na wycieczce szkolnej na Łotwie i w Estonii. Nie cieszy mnie to bynajmniej, bo - choć nie jestem "murzyńskim szamanem" :) - to mam złe doświadczenia odnośnie imprez, gdzie nie byłem obecny. No i szkoda mi tych Spędów, Mieczowego, różowości i chrypek :)
Awatar użytkownika
leszek

Post autor: leszek »

Witam jestem niemile zaskoczony . Otóż w Wardęgowie odsłonięciem pomnika i pozyskaniem zajęło się stowarzyszenie z Łąkorza gdzie ja mieszkam . Zajęliśmy się terenem przyległym tzn. lasem polami aby doprowadzić do zwiedzania. Sąsiednia wieś założyła własne stowarzyszenie i przejęła uroczyste otwarcie . Pisałem na forum prośby o guziki i inne pamiątki z Wardęgowa w końcu ktoś zaproponował wymianę guzika który kiedyś dałem do id. Uważam że takie zachowanie mieszkańców sąsiedniej wsi zasługuje na co najmniej na , upublicznienie ich za takie postępowanie. Na forum na szczęście nikogo tak podstępnego nie spotkałem i chwała za to .Musiałem się wyżalić i pokazać jak ludzie wykształceni i niby koleżeńscy potrafią dołki kopać aby osiągnąć swój cel . Aż mi ulżyło jak się wygadałem. :axe:
ODPOWIEDZ