Rutus Argo 3 vs coś ze stajni Tesoro
Re: Rutus Argo 3 vs coś ze stajni Tesoro
Młody od Blacka jest dobry kozak, wyrośnie na drugiego Sapera
. A w Tesoro to fakt, ciężko na początku wyczuć dźwięk, sam nie wierzyłem jak miałem Cebulę Ostrego w rękach, że tak się da. Kupiłem Tejona, sprawdziłem i przekonałem się, że można.

- ostrybrzytwa
Minęło trochę czasu zanim sam zacząłem ogarniać różnice w dźwiękachFELIX pisze:Młody od Blacka jest dobry kozak, wyrośnie na drugiego Sapera. A w Tesoro to fakt, ciężko na początku wyczuć dźwięk, sam nie wierzyłem jak miałem Cebulę Ostrego w rękach, że tak się da. Kupiłem Tejona, sprawdziłem i przekonałem się, że można.

Teraz nawet po takim czasie wystarczy że z miesiąc przerwy mam od biegania i muszę znowu chwilę poświęcić zanim ogarnę co jak brzmi

a na jakich słuchawkach śmigaliście z Tejonem?
ja bylm posiadaczem vaqero i jakoś z tym rozpoznaniem dźwięków nie poradziłem sobie , mówię o cienkim sreberku zalegającym na głębokości np. 15cm a zardzewiałym gwoździem na 25 cm według mnie żadnej różnicy w dźwiękach nie było . a wiadomo na jakich nastawach trzeba teraz chodzić żeby coś ciekawego znaleźć .( wszystko spod dywanu żółte kanarki wyczyściły)
Ja miałem kossy ur30
Czyli generalnie 1:0 dla Tejona. A jakby zestawić Tejna z AT PRO ??
AT nie miałem ale co do słuchawek to w Tejonie dużo więcej słychać w słuchawkach ja używam KOSS QZ-99
To prawda. Słuchawki robią robotę. Raczej do at pro bym nie porównywał. Moim zdaniem tejon i słuchawki.
FELIX pisze:Ja miałem kossy ur30
a co z regulacją głośności ??
Nic. Po co regulować? Jest głośno, ale można się przyzwyczaić. Niektóre sygnały są słyszalne tylko dzięki tej głośności.
a pozbywasz sie gareta??? jeżeli tak to za ile?
Kupiłem Kossy, ale mi dźwięk fanta to łeb urywa normalnie...słuszał ktoś coś o przejsciówkach z regulacją głosu??FELIX pisze:Nic. Po co regulować? Jest głośno, ale można się przyzwyczaić. Niektóre sygnały są słyszalne tylko dzięki tej głośności.
Docenisz jak będzie coś na granicy zasięgu.
Już wiem czemu mi łeb urywało... tresh był za mocno ustawiony
przy normalnym ustawieniu na granicy słyszalności wszystko jest ok.
Pytanie:
W testu powietrznym do którego użyłem podkładki metalowej i złotej obrączki co powiniem słyszeć?? Wyraźna różnice pomiędzy sygnałami czy jak???

Pytanie:
W testu powietrznym do którego użyłem podkładki metalowej i złotej obrączki co powiniem słyszeć?? Wyraźna różnice pomiędzy sygnałami czy jak???
Z wyłączoną lub minimalną dyskryminacją nie będzie żadnej różnicy. Jeśli podkładka jest duża, to w ogóle może nie być różnicy. Tejon nie wyróżnia rodzaju metalu jako takiego, lecz w funkcji pozycji pokrętła dyskryminacji - im bliżej ustawionego progu dyskryminacji znajduje się przedmiot, tym bardziej "nieczysty" jest sygnał.