To istotna propozycja, zwłaszcza że chciałbym dotrzeć na miejsce z naszą ekipą już ok. 16:00 - 16:30 w piątek. Oto treść listu mailowego jaki wysłałem przed chwilą do Toprzyn (oni są już uprzedzeni, to tylko ustalenia finalne):
Szanowna Pani Dyrektor,
na kilka dni przed V spotkaniem grup rekonstrukcyjnych w Toprzynach pragnę ustalić najpilniejsze sprawy. Zwłaszcza że zapowiedziało przybycie wielu nowych uczestników.
My planujemy to tak:
- już w piątek 10 stycznia (podobnie jak w 2013 r.) przybędzie grupa osób na nocleg, m.in. ja i Marcin Nowak (oficjalnie obejmiemy lokal w imieniu gości i będziemy pilnowali porządku), prawdopodobnie ok. 16:00. Do kogo konkretnie się wtedy zwrócić? Wieczorem dotrze jeszcze grupa z Warszawy (niedawno sformowany Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego)
- pokaz dla ludności zostałby zorganizowany około godziny 11:00 lub 11:30 w sobotę 11 stycznia (potem przemarsze i manewry wewnętrzne, żeby nie być zobligowanym konkretną godziną; zwłaszcza debiutantom z Warszawy zależy na zwiedzeniu okolicy); odbyłby się chyba raczej na skraju wsi, ale to jeszcze ustalimy
- naraz w szkole przebywałaby tylko część osób, gdyż niektóre wyjadą w sobotę, inne w sobotę rano przyjadą (będziemy nad tym panować).
Prosilibyśmy o:
=dostęp do kilku sal w "nowej szkole", sanitariatów i jakiegoś sprzętu do sprzątania typu szczotka/mop, wiadro, szmata itp. (chcielibyśmy po sobie ogarnąć), worki na śmiecie weźmiemy ze sobą
=mozliwośc wykorzystania materaców gimnastycznych do spania (część ma karimaty)
=pozwolenie na wykorzystanie stołów/ławek i krzeseł w celu spożycia posiłków; dla naszych Gospodarzy miejsce przy tych stołach stoi oczywiście otworem
Wyznaczymy konkretną osobę/osoby odpowiedzialne za klucze do obiektu i ich przejęcie/zdanie; podczas całego pobytu rekonstruktorów zawsze ktoś od nas będzie przebywał w obiekcie.
Jeżeli to co napisałem powyżej nie kłóci się z wizją Pani Dyrektor, bardzo proszę o odzew w tej sprawie i potwierdzenie tych warunków. Gdyby widziała to pani odmiennie, proszę również o sygnał pod
willi62@wp.pl
Postaram się jeszcze zadzwonić jutro, tj. we wtorek 7 stycznia d Szkoły między godziną 12:00 a 15:00.
Z szacunkiem
Sławomir Skowronek