Wystawa w Gietrzwałdzie

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
Don Joker

Wystawa w Gietrzwałdzie

Post autor: Don Joker »

http://www.wydarzenia.info.pl/component ... zwad-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiedzieliście o tej wystawie? Był ktoś?
Ja się dowiedziałem dopiero przed chwilą. Gdybym wiedział wcześniej to bym się wybrał :(
Awatar użytkownika
Wieliczka

Re: Wystawa w Gietrzwałdzie

Post autor: Wieliczka »

może poleży tam parę dni ?
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Co niektórych osób to nawet nasza wystawa nie interesuje --- smutne ale prawdziwe.
Awatar użytkownika
Książe Warmii

Post autor: Książe Warmii »

Siemka po przerwie ,Stefan nie martw się :lol: poradzimy :axe:
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Post autor: korvettenkapitan »

tam jest napisane 16 stycznia 2010r. czyli była 2 lata temu
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

hehehehehe :zebek:
Awatar użytkownika
Don Joker

Fakt, to link do wystawy z przed 2 lat :lol:
Ale dzisiaj była taka sama wystawa, W Radiu Olsztyn między 10.00 -15.00 był reportaż z niej.
Awatar użytkownika
Don Joker

Żeby nie było :P :
http://www.gokgietrzwald.pl/kalendarz-i ... kcjonerska" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dietrich

Post autor: Dietrich »

Witam.
Jako "kierownik zamieszania" i jakby nie było, niezbyt częsty, ale jednak użytkownik tego Forum, poczuwam się do wyjaśnienia o co chodziło w tytułowym przedsięwzięciu.
Od pięciu lat organizuję ogólnopolskie spotkanie użytkowników portalu Masters of Szpadels pod nazwą "Giełdozlot". Ponieważ zima (przeważnie) jest sezonem martwym jeżeli chodzi o kopanie, hasło przewodnie jest adekwatne do tego co ma miejsce podczas spotkania.
Dwa lata temu postanowiliśmy wyjść do ludzi i w ramach zmiany wizerunku poszukiwacza wśród społeczeństwa zaprezentować swoje kolekcje i ciekawe eksponaty na zaimprowizowanej wystawce w miejscowym GOKu. Jak zapewne zauważyliście, pierwsza wystawa z roku 2010 dedykowana była dewocjonaliom i uświetniła ją swoją obecnością znana i lubiana także na tym Forum - Szara Sowa, która zaprezentowała multimedialną wersję przygotowywanej przez siebie książki "Medaliki Religijne".
Tegoroczna wystawka zbiegła się z jubileuszowym V Giełdozlotem. W ramach eksperymentu postanowiliśmy zaprosić do udziału w niej rekonstruktorów z SRH Marienburg i myślę, że był to strzał w dziesiątkę. Szlak został przetarty, ja mądrzejszy o nowe doświadczenia i mam nadzieję, że w przyszłości uda się coś stworzyć wspólnie z kolegami z WPM.
Pozostaje mi bić się tylko w pierś, że nie powiadomiłem o planowanej imprezie - ale w natłoku spraw służbowych, które zwaliły mi się niespodziewanie na głowę i nakładających się na nie przedsięwzięciach logistycznych związanych z przygotowywaniem spotkania - po prostu zapomniałem
Audycja na żywo jak się okazało nie jest przez stację rejestrowana, więc na dobrą sprawę nawet nie wiem jaki przekaz poszedł w eter.
Awatar użytkownika
Dietrich

Post autor: Dietrich »

VWWK3.jpg
Witam.
Wywiązując się z obietnicy złożonej jakiś czas temu, zapraszam do odwiedzenia wystawy, która odbędzie się dn. 18 stycznia br. w gościnnych murach gietrzwałdzkiego GOKu. Zgodnie z koncepcją improwizowanej wystawy trwać ona będzie od godz. 12.00 przez trzy godziny i na dzień dzisiejszy pewny jestem tylko prezentacji kolegów z GRH Marienburg.
Tematem przewodnim co prawda miał być Tannenberg (w końcu w tym roku wypada setna rocznica tej bitwy), ale ponieważ udział w zlocie zapowiedzieli koledzy z mazowieckiego, lubuskiego, dolnośląskiego, wielkopolskiego i Pomorza – zagadką na dzień dzisiejszy pozostaje co zaprezentują. Może być fajnie – a może być kicha – wedle definicji improwizacji, scenariusz napisze życie :cool:
Myślę jednak, że jest to też jakaś okazja, pozwalająca poznać szersze grono kolegów ze środowiska skupiającego miłośników historii.
A może któryś z kolegów się skusi i też coś zaprezentuje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ