Czyszczenie za rany
Czyszczenie za rany
Wpadła mi ostatnio odznaka za rany jest na niej taki zielony nalot jak go najlepiej będzie usunąć ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Czyszczenie za rany
Ten nalot ewidentnie wskazuje, że został nałozony sztucznie. To nie patyna czasu. Przemyj szczoteczką ze słabym kwaskiem cytrynowym, w miarę potrzeby popraw delikatnie dremelkiem ze szczoteczką z włosiem mosiężnym.
Powiem wam tak wywalić te wasze kwaski,octy i inne wynalazki !!!
Dziś dostałem paczkę z pewnym sprzętem i wsadziłem parę monet oraz łusek do środka (nieczytelnych) Wlałem specjalny płyn gdzie każą płyn rozcieńczyć 1 do 1 ale zrobiłem słabszy 1 do 10. Następnie ustawiłem program na 7,30 minuty i włączyłem,no i powiem tak program się skończył wyciągnąłem fanty i szczena mi opadła do podłogi!!! Monety czytelne nie zniszczone łuski to samo i trwało to 7,30 minuty,pooooolecam ten zestaw i nie ja tym handluje,nie ściema tylko prawda!!Dodam że moneta odzyskała nawet szczegóły jak pióra wrony widać jak tralala !!
http://allegro.pl/myjka-ultradzwiekowa- ... 76394.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/stomasonic-koncentrat ... 92589.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziś dostałem paczkę z pewnym sprzętem i wsadziłem parę monet oraz łusek do środka (nieczytelnych) Wlałem specjalny płyn gdzie każą płyn rozcieńczyć 1 do 1 ale zrobiłem słabszy 1 do 10. Następnie ustawiłem program na 7,30 minuty i włączyłem,no i powiem tak program się skończył wyciągnąłem fanty i szczena mi opadła do podłogi!!! Monety czytelne nie zniszczone łuski to samo i trwało to 7,30 minuty,pooooolecam ten zestaw i nie ja tym handluje,nie ściema tylko prawda!!Dodam że moneta odzyskała nawet szczegóły jak pióra wrony widać jak tralala !!
http://allegro.pl/myjka-ultradzwiekowa- ... 76394.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/stomasonic-koncentrat ... 92589.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mówiłem już kiedyś o myjce, tylko trzeba z nią uważać, ponieważ potrafi ściągać całą patynę do zera. Miedziaki czasami wychodzą ładne, innym razem gładkie. Loteria.
Ultrasonic to kwas jakiś, skoro rozpuszcza cement i gips.
Nie zmienia to faktu, że może być użyteczny.
Nie zmienia to faktu, że może być użyteczny.
Na płyty CD? Ktoś mi wyjaśni bo nie rozumiem po co ten koszyk do myjki.Z dodatkowym koszykiem na mniejsze części oraz uchwytem na płyty CD
P.s.
Jak jest możliwość to wrzuć fotki z przed i po czyszczeniu.
Po co koszyk? Żeby nie wygrzebywać czyszczonych przedmiotów, ani nie wylewać ich wraz z wodą, tylko wyciągnąć koszyk i opłukać.
Środek jest z nierdzewki, do środka wkłada się taki koszyczek plastikowy, dopasowany do kształtu środka.
Po co czyścić płyty? Bo jak są "zapalcowane" to pięknie schodzi. Ja czyszczę swoje okulary bardzo często, ale potrafi poluźniać śrubki.
Środek jest z nierdzewki, do środka wkłada się taki koszyczek plastikowy, dopasowany do kształtu środka.
Po co czyścić płyty? Bo jak są "zapalcowane" to pięknie schodzi. Ja czyszczę swoje okulary bardzo często, ale potrafi poluźniać śrubki.
Dał bym fotki ale wszystko wyczyściłem ale co ci powiem miałem łuski nie do odczytania a teraz nawet widzę strzałki obok spłonki i do tego spłonka tak się oczyściła że widać przerwę między spłonką a łuską .Po prostu szalałem z nową maszynką jak jutro coś znajdę to zrobię foty przed i po zabiegu dentystycznym 

No i gdzie obiecane fotki ?
Daję jak się tym czyści fotki wam ukażą co daje ta maszynka 

O Panie, ale masakra. Wyglądają jak po trawieniu w kwasie solnym 

Taki sam efekt uzyskasz w samym płynie czyszczącym, bez użycia ultradźwięków.
No nie wiem czy w 7;30 minuty tak to wyczyścisz 

W konserwacji im szybciej, tym gorzej (zazwyczaj). To nie wyścigi, nie ma się gdzie spieszyć.
Tu macie takie sreberko jak wyszło