"Reims 1814" w Tinqueux

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

srebrny_lis

"Reims 1814" w Tinqueux

Post autor: srebrny_lis »

Kasimierz podał moje namiary Laurentowi z Francji, ten zaś nadesłał ofertę udziału w imprezie:
Chers Tomasz Sebastian et Slawomir Skowronek,

Je me permet de vous contacter sur les conseils de Katarzyna Rojek.

L'association Napoléonienne Aquatintienne est composée par des personnes passionnées sur le premier Empire et par les habitants de la ville de Tinqueux . Dans cette ville a eu lieu la bataille de Reims le 13 Mars 1814. Cette association travaille activement à l'organisation du bicentenaire de la bataille qui aura lieu les 5 et 6 Avril 2014.

Nous offrons aussi une indemnisation de 50 euros par soldats et 15 euros par Vivandière. Nous donnons aussi: le bois , la paille , l'eau , la poudre noire et la nourriture . Chaque participant recevera une bouteille de champagne et 3 photos (une de la personne en uniforme, une de son groupe et une des toutes les associations qui ont assisté à la manifestation ) .
Si vous avez besoin de nous envoyer un email à l'adresse de notre association : tinqueuxfetenapoleon@gmail.com

Vous pouvez suivre l'évolution de cet événement sur notre site internet http://www.tinqueuxfetenapol" onclick="window.open(this.href);return false;éon.com»

Au plaisir de vous voir autour de quelques bulles ! ..... De champagne bien sûr ! !

L'Association Napoléonienne Aquatintienne

Laurent D' Oliveira
Najkrócej mówiąc, impreza ma być 5-6 IV 2014, oferują wyżywienie, logistyczne duperelki (drewno, słoma, woda, puder itp.) plus 50 euro za sołdata i 15 euro za markietankę. Ponadto każdy otrzyma flaszkę szampana i 3 fotografie (własna w mundurze, grupy własnej i wszystkich grup uczestniczących).
Jeśli zdrowie i inne okoliczności pozwolą, ja bym reflektował. Napisałem, że odpowiem później.
Motyl

Re: "Reims 1814" w Tinqueux

Post autor: Motyl »

Ja też chętnie się wybiorę ale trzeba jakąś grupę zebrać.
srebrny_lis

Kasimierz mówił[a], że wystarczyłoby nawet 3-5 osób czyli skład jednego autka, jeśli nie da rady więcej.
srebrny_lis

Paru chętnych jest. Ważny problem: transport. Wariant wybierzemy po ustabilizowaniu składu. Sama bitwa była jak najbardziej francusko - prusko - rosyjska.
Marcin

Post autor: Marcin »

wygląda to dość apetycznie. Jaki jest termin do podjęcia decyzji?
borzyn

Post autor: borzyn »

Jak praca pozwoli to i ja się piszę.
srebrny_lis

Z Gospodarzami bezpośrednio dopiero się skontaktuję, na razie odpisałem Laurentowi d`Oliveirze, który przysłał powiadomienie Hahnowi i mnie. Wtedy zapytam o termin zgłoszeń.
Marcin

Post autor: Marcin »

Po domowej naradzie jesteśmy na tak. ( Marcin, Łukasz, Kurołap).
Grisza

Post autor: Grisza »

Ja i Krystian też na tak.
srebrny_lis

Trzeba tylko pamiętać, że wynajmowanie pojazdu nie wchodzi w grę jako very kosztowne. Ciekawe, jakie są połączenia autobusowe z Reims (bo Tinqueux leży tuż obok)? Najlepsze oczywiście własne auta (tak ze 3 standardowe lub 2 większe).
Motyl

Post autor: Motyl »

Tak szczerze mówiąc, to nie sądzę, żeby koszt okejki był dużo wyższy niż bilety na autobus rejsowy. Wszystko oczywiście zależy od wielkości grupy. Dlatego na chwilę obecną musimy sobie dać nieprzekraczalny termin do zadeklarowania wyjazdu. Ogarnąć grupę i zacząć negocjacie z ewentualnym przewoźnikiem. Jeśli koszt rzeczywiście wyjdzie wysoki, to wtedy szukać innych opcji.
Awatar użytkownika
Banderas

Post autor: Banderas »

Też chetny tylko nie wiem jak praca w niemczech do kiedy?
srebrny_lis

Na dziś mamy skład 9 - 11 osób (tzn. dwie niepewne). Motyl bada możliwości transportu zbiorowego. Po zgraniu tych dwóch rzeczy dam sygnał Francuzom.
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Chętnie dopiszę się :D
srebrny_lis

A nie moglibyście się z Darpolem dopytać, czy Wasze szefostwo nie dorzuciłoby cosik dienieg na naszą wyprawę do Francji? Macamy z Motylem różne warianty.
ODPOWIEDZ