Strzelnice
Strzelnice
Poszukuje informacji na temat lokalizacji strzelnic w naszym wojewodztwie. Ktos potrafi powiedziec gdzie takowe sie znajdowaly
slyszalem ze podobno na trasie do olsztyna cos bylo kiedys.

Re: Strzelnice
Kilka kilometrów od Dobrego Miasta w lesie jest po niemiecka strzelnica. ( Nie przekopana). Jak będziesz w okolicy to zapraszam.
A mógłbys napisac gdzie dokladnie jadac od strony Ostródy ?
Strzelnic jest masę wszelkiej maści .
Koło dobrego macie magazyny polowe gdzie Niemcy zostali okrążeni i wybici pełno fantów nawet ludność zaszalała tam tylko ze szpadlami,ale to ja ogarnę za parę dni 

- piećka1977
http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=9398
Dodam jeszcze, ze obiekt został oddany do użytkowania w 1935 r. wraz ze strzelnicą.
Dodam jeszcze, ze obiekt został oddany do użytkowania w 1935 r. wraz ze strzelnicą.
Wielkie dzieki piećka wybiore sie tam w najblizszym czasie podobno jest tam takze wspolczesna strzelnica a teren do poszukiwań jest ogromny 

W Smolajnach, trasa Dobre Miasto - Lidzbark Warmiński.mortuary pisze:A mógłbys napisac gdzie dokladnie jadac od strony Ostródy ?
Jeśli ta za remizą strażacką jest tam teraz nawieziona i wyrównana ziemia pod boisko, został tylko betonowy kulochwyt. Betonowe schrony obsługi celów zrównane z poziomem ziemi. Ta leśna jest pod specjalnym nadzorem straży leśnej ,objęta przenośnym monitoringiem.guide pisze:W Smolajnach, trasa Dobre Miasto - Lidzbark Warmiński.mortuary pisze:A mógłbys napisac gdzie dokladnie jadac od strony Ostródy ?
- Ataman.(Cygan)
- Lokalizacja: "Zaporoże",Twierdza Przemyśl,Podkarpacie,Warmia i Mazury.
Witam i sory że się wcinam w dyskusje....Od wiosny szlajam się po lasach w pobliżu DM i chyba nie miałem szczęścia trafić na ten obiekt.....owszem trafiłem potężne składy amunicji artyleryjskiej, które po wojnie chyba nie bardzo fachowo zostały niszczone na miejscu przez saperów....
Było też miejsce ewakuacji wojsk niemieckich, pełno resztek mundurów,nś,setki części rozmaitej broni, kilka bagnetów, strzępy rozbitego samochodu i sporo flaków z kilku typów radiostacji,,,,, ale na strzelnice za cholery nie trafiłem....
Może by tak się zgadał na jakiś wspólny spacerek i rekonesans po terenie..... niekogo tu za bardzo nie znam i chętnie bym z kimś pogadał na pieńku przy browarku...????
Pozdro....Cyga....
Było też miejsce ewakuacji wojsk niemieckich, pełno resztek mundurów,nś,setki części rozmaitej broni, kilka bagnetów, strzępy rozbitego samochodu i sporo flaków z kilku typów radiostacji,,,,, ale na strzelnice za cholery nie trafiłem....
Może by tak się zgadał na jakiś wspólny spacerek i rekonesans po terenie..... niekogo tu za bardzo nie znam i chętnie bym z kimś pogadał na pieńku przy browarku...????
Pozdro....Cyga....
Odezwij się jak będziesz w okolicy, chętnie Cię zaprowadzę i przy okazji się coś chlapnie na pieńku.Ataman. pisze:Witam i sory że się wcinam w dyskusje....Od wiosny szlajam się po lasach w pobliżu DM i chyba nie miałem szczęścia trafić na ten obiekt.....owszem trafiłem potężne składy amunicji artyleryjskiej, które po wojnie chyba nie bardzo fachowo zostały niszczone na miejscu przez saperów....
Pozdro....Cyga....

- Ataman.(Cygan)
Wielkie dzięki za odzew
,jak będę się wybierał do Lidzbarka dam ci kilka dni wcześniej cynka
Pozdro...Cyga...

Pozdro...Cyga...
Jeżeli nie mielibyście nic na przeciwko z chęcią bym się podłączył do ewentualnego wypadu i oczywiście posiadówki na pieńku
Pzdr

- wojtes1200
I ludzie dają się na to nabrać.guide pisze:Kilka kilometrów od Dobrego Miasta w lesie jest po niemiecka strzelnica. ( Nie przekopana).

- Ataman.(Cygan)
Poligon poligonem, ale cały widz to chyba ten browarek pod starym dębem...Pogadać i przechylić to chyba najwazniejsze w kopanku...