Strona 1 z 1

grosz Prusy

: 26 maja 2013, 20:42
autor: wendrowiec
Witam szanowne grono forumowiczów.Bardziej chcę się pochwalić pierwszym wykopanym sreberkiem,ale również proszę o doradzenie,czy w kwasku cytrynowym ją lekko wymoczyć,czy w amoniaku spożywczym?

Re: Sreberko

: 26 maja 2013, 20:46
autor: syriusz13
Gratuluje.
Żadnym kwasku ,żadnym amoniaku spożywczym!!!Albo zostaw jak jest ,albo moczenie w winianie.

Re: Sreberko

: 27 maja 2013, 10:14
autor: pulkownikL
Tak jak pisze kolega Syriusz13,liche srebro,trzeba ostrożnie ;)

Re: Sreberko

: 27 maja 2013, 10:20
autor: chomik (masteo)
Eeee... to nie takie liche srebro :cool: są gorsze, silbery mocze w soku z cytryny ok 30 sek. przecierając palcami i jest ok.

Re: Sreberko

: 27 maja 2013, 20:21
autor: wendrowiec
Witam,może ktoś podpowie gdzie można kupić winian (winian potasu ?)

Re: Sreberko

: 27 maja 2013, 21:09
autor: felek125
http://www.strefakonserwatora.pl/advanc ... &x=37&y=18" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Sreberko

: 27 maja 2013, 22:27
autor: wendrowiec
felek 125 , dziękuję

Re: Sreberko

: 28 maja 2013, 22:56
autor: czarny
chodzisz chodzisz i wychodzisz masz nosek na monetki.