Koszulki pułkowe
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Koszulki pułkowe
Ludkowie, czy są jakieś nowiny odnośnie koszulek z naszym logo? Pomysł z jak najprostszą a graficznie atrakcyjną formą (ten stary zestaw symboli) jest dobry.
Re: Koszulki pułkowe
tak jak mówiłem zajmę się tym w sobotę i będzie do oceny po realizacji czekam też na poprawione logo od Jaxy ( więkrze literki i zmiana układu nazwy )
-
Dzięki. Ogólny kolor koszulki najlepszy byłby zielony bagienny a na tym tle znaki pułkowo - armijne.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
firma marmax robi dobre koszulki. Jest na szwoleżerów. My tam robiliśmy
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
mam fajne nasze loga robione na moje zamówienie.
ładniejsze od Ldk-owskich
ładniejsze od Ldk-owskich
-
Pomyślałem też, czy nie wykorzystać jako logo schematu munduru WMP z opracowań rosyjskich. Wtedy, nie będąc chwilowo w mundurze, mielibyśmy na koszulce niejako jego namiastkę z informacją plastyczną o jego barwach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Tam nad schematem jest mitra grenadierska. U nas można by zamieścić kiwer z kokardą ogólnoarmijną.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
tak ale każdemu przygodnemu bardziej kojarzy się to z domkami niz mundurem.
Adek dostał wzory logotypów do przebrania i modyfikacji
Adek dostał wzory logotypów do przebrania i modyfikacji
-
Wiem, wiem, rozmawialiśmy wczoraj. Mowa była też o tym, że w sumie są ze trzy miejsca do oznaczenia: klata, plecy i np. jedno (lub dwa) ramiona. Na klatę Adek proponował to zdjęcie w czarno - białym z Ciechanowca (b. dobra koncepcja, z jedną wątpliwością: są tam też osoby dość przypadkowe/jednorazowe a brak wielu tzw. "starych" - to zresztą można obejść przez stwierdzenie, że jest to nie portret zebranych osób, a portret pułku [jak "Straż nocna" Rembrandta). Powyżej zaprezentowany "domek" stałby się jasny i zrozumiały po opatrzeniu go np. pełną nazwą pułku po polsku (biegnącą dookoła lub półkolem - od góry albo od dołu) i/lub kiwerem skierowanym en face do patrzącego. A ewentualne woprosy czy to domek stanowiłyby okazję do rozmów i objaśnień
Wydaje mi się, że najważniejsza sprawą byłoby unikanie wizerunków postaci - pełnych lub konturowych, bo to obecnie jest raczej norma i banał - mają tak "żuk, żaba i stara baba: Ornecianie dobrze wydumali logo swojej "reduty": jest proste, geometryczne i zawiera elementy nawiązujące do konkretów.
Wydaje mi się, że najważniejsza sprawą byłoby unikanie wizerunków postaci - pełnych lub konturowych, bo to obecnie jest raczej norma i banał - mają tak "żuk, żaba i stara baba: Ornecianie dobrze wydumali logo swojej "reduty": jest proste, geometryczne i zawiera elementy nawiązujące do konkretów.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
coś z tych od Adka by się wybrało i rozwinięcie na plecach pełnej nazwy
Trzeba liczyć by mozna buło to łatwo przenosić na naszywki rzepy itp bez zmiany projektu.
Trzeba liczyć by mozna buło to łatwo przenosić na naszywki rzepy itp bez zmiany projektu.