Pomocy!!!
-
Re: Pomocy!!!
Sprawa prosta skoro kupić to coś dobrego i wybrałem minelaba sovereign gt bo ma dobra opinie ale powiem szczerze ze cieżko sie dowiedzieć czegoś tutaj poniewaz odpowiedzi są jakie są ja np wiem czego chce i chce sie doradzić ale zawsze ktoś mi mówi ze albo mam kupić uzywke albo co chce itp a jak pisze na co chce sie nastawic to nikt nie potrafi powiedzieć np ze z tym sprzętem nie będziesz miał problemu ze jest łatwy w obsłudze itp tylko zawsze coś a przecież macie większe doświadczenie nizeli ja to kogo mam pytać jak nie was ? Równie dobrze mógłbym kupić sobie jakiś wykrywacz za 500 zł ale czy jest on dobry ? Tego nie wiem i dlatego liczę na wasza pomoc a to ze Miele. temat to tylko dlatego ze nie mam takiej wiedzy jak wy i dlatego nie chce żeby moja pierwsza wykrywkach okazała sie pudlem . Pozdrawiam 

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
dobry wybór. Tylko uważaj bo to jednak analog więc więcej waży, elektronikę pod łokieć i można śmigać
-
Witam i dziękuje za odpowiedz ale czy możesz mi powiedzieć co to ten analog i czy jest coś lepszego od tego wykrywacza co mi jako poczatkujacemu nie będzie sprawiać kłopotu ? Potrzebuje wykrywki na monetki i militarne łatwa w obsłudze taka która jest sprawdzona i jest dostęp do serwisu , dzięki i pozdrawiam
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Nic nowego nie poradzę ci niż koledzy sugerowali. Ja zamieniłem go bo nie lubię jak mi skrzynka lata pod łokciem. Był fajny i dobry.
Kłopotu nie sprawi bo jak do wszystkiego idzie się przyuczyć. Ale na początek polował bym na coś ze średniej półki.
Lepszego zawsze coś jest inaczej firmy by nie miały klientów. JA mam doświadczenie z jedną tajnią więc o innych nie będę się udzielał
powtarzam się ale no cóż
Kłopotu nie sprawi bo jak do wszystkiego idzie się przyuczyć. Ale na początek polował bym na coś ze średniej półki.
Lepszego zawsze coś jest inaczej firmy by nie miały klientów. JA mam doświadczenie z jedną tajnią więc o innych nie będę się udzielał
powtarzam się ale no cóż
Pierwsza wykrywka bardzo często okazuje się pudłem, stąd odpowiedzi były takie a nie inne. Chciałeś porad wynikających z doświadczenia, więc je uzyskałeś. Chcesz się uczyć na własnych błędach - Twoja wola i Twoje pieniądze. W tym przypadku najdroższe nie oznacza najlepsze. Pozostaje mieć nadzieję, że będziesz zadowolony ze swojego wyboru, a jeśli nie to przynajmniej nie będziesz mieć do nas pretensji, że wyniku naszych porad wywaliłeś kilka tysi w błoto.Euroinkaso pisze: nie chce żeby moja pierwsza wykrywkach okazała sie pudlem . Pozdrawiam
-
No to może napiszcie czego wy uzywacie koledzy i co waszym zdaniem w wieloletnim doświadczeniu sprawdziło sie najlepiej z wykrywek i z czym chodzicie na codzień . Dziękuje i pozdrawiam
- olsztyniak
Nie uważacie że ten temat jest sztucznie przedłużany -- 6 podstron!!
W końcu może kolega się na coś zdecyduje.
W końcu może kolega się na coś zdecyduje.
- nietoperz002
Heh u mnie wybór też był trudny.Może nie koniecznie specjalnie przedłużany temat-ja tez miałem problemy z wyborem wykrywki. To zalezy tylko i wyłacznie od Ciebie. Zrób sobie tabelkę
,wady,zalety czytaj dużo,wyciągaj wnioski i zadecyduj,choć ostateczna decyzja nie zawsze jest łatwa.

Spieszę z odpowiedzią, bo się zapłaczeszEuroinkaso pisze:No to może napiszcie czego wy uzywacie koledzy i co waszym zdaniem w wieloletnim doświadczeniu sprawdziło sie najlepiej z wykrywek i z czym chodzicie na codzień . Dziękuje i pozdrawiam

Kup najtańsze dwa wykrywacze. Naprawdę najtańsze - to ważne !!!
Jak już będą w domu zastanów się, który wziąć w teren. Pogoda nie jest ważna - ważna jest decyzja. Jak podejmiesz decyzję, to daj znać.
Szkoda, że ja tego nie doczekam...

pozdrowienia markis
Masz rzekomo 40 lat a sprawiasz wrażenie gimnazjalisty.
Nie wiem czy oczekujesz decyzji co kupić (nie rady) czy może jakiegoś złotego środka? Nie ma czegoś takiego.
Często zdarza się tak, że pierwsza wykrywka jaka by nie była jest ostatnią bo jest niewypałem. Być może nie będziesz miał smykałki do znajdowania miejscówek, zacięcia do kopania, łażenia itd. Twoje wymagania są takie jak każdego na początku, tylko większość po milionie rad, zmądrzałaby i zrozumiała, że nie ma czegoś takiego jak wykrywka na wszystkie warunki i wszystkie rodzaje poszukiwań. Czy istnieje samochód sportowy, który nadaje się na Off Road? Nie.
Dostałeś masę dobrych rad. Czego jeszcze oczekujesz? My nic z tego nie mamy, że przekonujemy cię do takich a nie innych decyzji, więc jeśli i tak nie wyciągasz z nich wniosków, to zrób jak uważasz. Odpal sobie Allegro, ustaw sortowanie po cenie i kup najdroższą. Nie znasz podstawowych określeń, nawet nie wiesz co oznacza słowo "analogowe" w kontekście wykrywki a chcesz pchać się w półprofesjonalny sprzęt. Zacznij od czegoś prostszego, łatwiej będzie sprzedać, łatwiej załapać podstawy itd. Ja ze swoją pierwszą wykrywką chodziłem pół roku, po czym stwierdziłem, że jest dla mnie niewystarczająca i wymieniłem na lepszy sprzęt. Kupiłem ją używaną i zarobiłem przy sprzedaży kilka złotych. Pół roku wystarczyło mi, żeby stwierdzić, czy to hobby jest dla mnie, czy nie. Gdybym kupił inny sprzęt na "dzień dobry", pewnie bym się zniechęcił.
Nie kumam takiego podejścia i ludzi, którzy za wszelką cenę chcą wywalić grubą kasę i spodziewają się, że w ich lasach będą znajdować sztaby złota i skarby Inków. W moich oczach najważniejsza jest wiedza i umiejętności, dopiero potem sprzęt, bo jak widzę, z takim podejściem, możesz wyrywać panienki nad morzem na sprzęt za grube kafle.
Podsumowując:
Jeśli masz w dupie nasze rady, niech tak zostanie i nie piszmy więcej o tym bo wniosków i tak nie wyciągasz a zaczynamy się wszyscy powoli powtarzać.
Ważniejsza od sprzętu noszącego miano wykrywacza metali (nie jakiegoś chińczyka), jest wiedza, doświadczenie i cierpliwość.
Pozdrawiam serdecznie i życzę przemyślanych decyzji.
Nie wiem czy oczekujesz decyzji co kupić (nie rady) czy może jakiegoś złotego środka? Nie ma czegoś takiego.
Często zdarza się tak, że pierwsza wykrywka jaka by nie była jest ostatnią bo jest niewypałem. Być może nie będziesz miał smykałki do znajdowania miejscówek, zacięcia do kopania, łażenia itd. Twoje wymagania są takie jak każdego na początku, tylko większość po milionie rad, zmądrzałaby i zrozumiała, że nie ma czegoś takiego jak wykrywka na wszystkie warunki i wszystkie rodzaje poszukiwań. Czy istnieje samochód sportowy, który nadaje się na Off Road? Nie.
Dostałeś masę dobrych rad. Czego jeszcze oczekujesz? My nic z tego nie mamy, że przekonujemy cię do takich a nie innych decyzji, więc jeśli i tak nie wyciągasz z nich wniosków, to zrób jak uważasz. Odpal sobie Allegro, ustaw sortowanie po cenie i kup najdroższą. Nie znasz podstawowych określeń, nawet nie wiesz co oznacza słowo "analogowe" w kontekście wykrywki a chcesz pchać się w półprofesjonalny sprzęt. Zacznij od czegoś prostszego, łatwiej będzie sprzedać, łatwiej załapać podstawy itd. Ja ze swoją pierwszą wykrywką chodziłem pół roku, po czym stwierdziłem, że jest dla mnie niewystarczająca i wymieniłem na lepszy sprzęt. Kupiłem ją używaną i zarobiłem przy sprzedaży kilka złotych. Pół roku wystarczyło mi, żeby stwierdzić, czy to hobby jest dla mnie, czy nie. Gdybym kupił inny sprzęt na "dzień dobry", pewnie bym się zniechęcił.
Nie kumam takiego podejścia i ludzi, którzy za wszelką cenę chcą wywalić grubą kasę i spodziewają się, że w ich lasach będą znajdować sztaby złota i skarby Inków. W moich oczach najważniejsza jest wiedza i umiejętności, dopiero potem sprzęt, bo jak widzę, z takim podejściem, możesz wyrywać panienki nad morzem na sprzęt za grube kafle.
Podsumowując:
Jeśli masz w dupie nasze rady, niech tak zostanie i nie piszmy więcej o tym bo wniosków i tak nie wyciągasz a zaczynamy się wszyscy powoli powtarzać.
Ważniejsza od sprzętu noszącego miano wykrywacza metali (nie jakiegoś chińczyka), jest wiedza, doświadczenie i cierpliwość.
Pozdrawiam serdecznie i życzę przemyślanych decyzji.
- nietoperz002
Felix-Roz*ebałeś sytem.Bravo 

- syriusz13
Uważam ,że temat nadto się przedłuża ,ale i tak jeszcze raz napisze swoje zdanie.
Jakbym miał 4 tysie i byłbym początkującym,ale pewnym że mnie te hobbi wkręci kupiłbym sprzęt za 3-3,5 tysie ,jakby mi zostało kaski to bym podokupywał np saperkę itp.Wiadomo że na początek nerwy ze zrozumieniem będą ,ale z czasem efekty wyjdą i wcale nie o skarby Inków chodzi.To moje subiektywne zdanie.
Poza tym chciałbym mieć problem taki że nie wiem na co wydać 4 tysie zł.
Jakbym miał 4 tysie i byłbym początkującym,ale pewnym że mnie te hobbi wkręci kupiłbym sprzęt za 3-3,5 tysie ,jakby mi zostało kaski to bym podokupywał np saperkę itp.Wiadomo że na początek nerwy ze zrozumieniem będą ,ale z czasem efekty wyjdą i wcale nie o skarby Inków chodzi.To moje subiektywne zdanie.
Poza tym chciałbym mieć problem taki że nie wiem na co wydać 4 tysie zł.

Za 4 tysie na początek to Garreta, Fiskarsa i Poloneza na katowanie po wertepach 

-
Kolego ja wiem ile chce przeznaczyć na wykrywke i na co sie nastawiam i wcale nie jest tak jak pisales ze najpierw jak kupić to jakaś tania wykrywke bo jak mnie stać to nie będę pól roku jeździł maluchem żeby wsiąść w BMW !! skoro mnie na to stać to kupuje.! Ja tylko proszę o subiektywna opinie na podstawie waszych doświadczeń i doświadczeń waszych kolegów która wykrywka jest mało awaryjne i ma dobry serwis , ja nastawiam sie głownie na monety i nie chce żeby była bardzo skomplikowana ale nie chce tez żeby poprzez uproszczenia traciła na właściwościach . Zdaje sobie sprawę ze nic nie bierze sie od razu i ze trzeba poświęcić temu trochę czasu mam rownież świadomość ze trzeba wytrenowac ucho i metoda prób i błędów dojść do perfekcji ale na litość boska nie pisz ze zachowuje sie jak gimnazjalista skoro tylko pytam nie muszę sie znać natym tak doskonale jak ty a stare powiedzenie mówi ze kto pyta to nie błądzi . Pozdrawiam