Nacek ja dostaję coś takiego mailem.Jestem użytkownikiem francuskiego forum o IB.Nacek pisze:kachas podaj proszę źródło. Jest szansa na czytelną wersję tej listy?
Stalag I B Hohenstein
Re: Stalag I B Hohenstein
Jestem pod wrażeniem Spisu Jeńców aż mam na paszczy wypieki.
Piekna robota Nacku!
Wrzuc moze adres tej strony do linkowni, zeby latwiej bylo go znalezc! 

No! Spodziewałem się że zrobię wrażenie
Ale liczę też na udział, a nie tylko słowa zachęty.

Ale liczę też na udział, a nie tylko słowa zachęty.
No to ogłoś projekt we Francji. Przecież mogą sami zapisywać swoich ojców czy dziadków. Może pomożesz w napisaniu instrukcji do formularza po francusku?kachas pisze:Jestem użytkownikiem francuskiego forum o IB.

Słusznie. wrzuciłem.asdic321 pisze:Wrzuc moze adres tej strony do linkowni,
jako że inicjatywa jest słuszna to myślę, że dobrym pomysłem będzie też wrzucenie linka na główną stronę http://www.wmfp.pl" onclick="window.open(this.href);return false; ... polobbuje w tym kierunku 
pozdr.warwick

pozdr.warwick
Ja Nacek jak będę miał chwile czasu powrzucał posiadanych Rosjan z blachami i wydrukami kwitów z obozu
Pozdrawiam super robota.

Malkontent potrzebny od zaraz.
Kombinuję co jeszcze można w Spisie poprawić. I nie widzę już nic. To niemożliwe żeby było aż tak dobrze
Mankamentem jest to, że małą fotografię (tą na wizytówce), trzeba wgrać niezależne od głównej Galerii zdjęć. Tu mogłem jedynie poprawić porady w formularzu.
Sprawdzałem też możliwość wdrożenia strony wielojęzycznej. Ostatecznie jedynym prawie w pełni działającym rozwiązaniem jest translator googli - w prawym górnym rogu jest taki gadżet do wybierania języka.
Jeszcze raz dzięki kachas za wpis.
I jeszcze raz zachęcam pozostałych, w tym także Przeglądających forum gości. Nie trzeba się rejestrować, a z już podanych źródeł można sobie zorganizować pracę na długie zimowe wieczory.
I jeszcze jedna sprawa (żeby nie mnożyć postów) - tego jeszcze nie komentowaliśmy:

Kombinuję co jeszcze można w Spisie poprawić. I nie widzę już nic. To niemożliwe żeby było aż tak dobrze

Mankamentem jest to, że małą fotografię (tą na wizytówce), trzeba wgrać niezależne od głównej Galerii zdjęć. Tu mogłem jedynie poprawić porady w formularzu.
Sprawdzałem też możliwość wdrożenia strony wielojęzycznej. Ostatecznie jedynym prawie w pełni działającym rozwiązaniem jest translator googli - w prawym górnym rogu jest taki gadżet do wybierania języka.
Jeszcze raz dzięki kachas za wpis.
I jeszcze raz zachęcam pozostałych, w tym także Przeglądających forum gości. Nie trzeba się rejestrować, a z już podanych źródeł można sobie zorganizować pracę na długie zimowe wieczory.
I jeszcze jedna sprawa (żeby nie mnożyć postów) - tego jeszcze nie komentowaliśmy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nacek a mógłbyś podać mi na prv meila do siebie wyślę Ci zdjęcia blach i kwitów wojaków to byś to profesjonalnie wrzucił na stronę ?
504 mogiły?? I jakichkolwiek namiarów brak, z kąt to liczba?
Nacek napisał: No to ogłoś projekt we Francji. Przecież mogą sami zapisywać swoich ojców czy dziadków. Może pomożesz w napisaniu instrukcji do formularza po francusku?kachas pisze:Jestem użytkownikiem francuskiego forum o IB.

Niestety mam wielki"ból"bo nie znam francuskiego i też korzystam z pomocy wujka google.Ale sprawdziłam że strona pięknie sie tłumaczy no i Nacku... link przed chwilą wysłałam na forum francuskie więc będziesz miał kupę roboty.
Na tym forum jest ktoś kto sobie radzi z francuskim. Może się odezwie i ci pomożekachas pisze:Nacek napisał: No to ogłoś projekt we Francji. Przecież mogą sami zapisywać swoich ojców czy dziadków. Może pomożesz w napisaniu instrukcji do formularza po francusku?kachas pisze:Jestem użytkownikiem francuskiego forum o IB.![]()
Niestety mam wielki"ból"bo nie znam francuskiego i też korzystam z pomocy wujka google.Ale sprawdziłam że strona pięknie sie tłumaczy no i Nacku... link przed chwilą wysłałam na forum francuskie więc będziesz miał kupę roboty.

Mógłbym, ale w innych sprawach, no dajmy na toBLACK pisze:Nacek a mógłbyś podać mi na prv meila do siebie wyślę Ci zdjęcia blach i kwitów wojaków to byś to profesjonalnie wrzucił na stronę ?

A na poważnie - jeśli BLACK i inni sobie nie poradzą to sygnał, ze coś trzeba poprawić. Zróbcie pierwszy krok. Jeśli wyjdą jakieś problemy to spróbujemy wyjaśnić. I tak każdy wpis muszę przejrzeć przed upublicznieniem, a gdy projekt się rozkręci nie nadążę.
No jeżeli to taki problem to OK. Pozdrawiam
Oficjalna lista francuskich jeńców wojennych według informacji dostarczonych przez niemieckie władze wojskowe:
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5 ... /f12.image" onclick="window.open(this.href);return false;
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5 ... /f12.image" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuję za link. Szkoda, że list jest w sumie sto - niełatwo się szuka:
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/cb3445 ... is+.langEN" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: wyszukiwarka po lewej całkiem dobrze działa
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/cb3445 ... is+.langEN" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: wyszukiwarka po lewej całkiem dobrze działa

Czy ja dobrze rozumiem? Na końcu każdego wpisu są symbole obozów? Szukamy "I B" i już mamy?
No to rzeczywiście rewelacja
A w Polsce nie ma takich list?
No to rzeczywiście rewelacja

A w Polsce nie ma takich list?