Stalag I B Hohenstein

Lata 1939-1945
kachas

Re: Stalag I B Hohenstein

Post autor: kachas »

Jestem pod wrażeniem Spisu Jeńców aż mam na paszczy wypieki.
Nacek pisze:kachas podaj proszę źródło. Jest szansa na czytelną wersję tej listy?
Nacek ja dostaję coś takiego mailem.Jestem użytkownikiem francuskiego forum o IB.
asdic321

Post autor: asdic321 »

Piekna robota Nacku! :kon: Wrzuc moze adres tej strony do linkowni, zeby latwiej bylo go znalezc! :D
Awatar użytkownika
Nacek
Kontakt:

Post autor: Nacek »

No! Spodziewałem się że zrobię wrażenie :he:
Ale liczę też na udział, a nie tylko słowa zachęty.
kachas pisze:Jestem użytkownikiem francuskiego forum o IB.
No to ogłoś projekt we Francji. Przecież mogą sami zapisywać swoich ojców czy dziadków. Może pomożesz w napisaniu instrukcji do formularza po francusku? :roll:
asdic321 pisze:Wrzuc moze adres tej strony do linkowni,
Słusznie. wrzuciłem.
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

jako że inicjatywa jest słuszna to myślę, że dobrym pomysłem będzie też wrzucenie linka na główną stronę http://www.wmfp.pl" onclick="window.open(this.href);return false; ... polobbuje w tym kierunku :)

pozdr.warwick
BLACK

Post autor: BLACK »

Ja Nacek jak będę miał chwile czasu powrzucał posiadanych Rosjan z blachami i wydrukami kwitów z obozu :) Pozdrawiam super robota.
Awatar użytkownika
Nacek
Kontakt:

Malkontent potrzebny od zaraz. :czekam:
Kombinuję co jeszcze można w Spisie poprawić. I nie widzę już nic. To niemożliwe żeby było aż tak dobrze ;)
Mankamentem jest to, że małą fotografię (tą na wizytówce), trzeba wgrać niezależne od głównej Galerii zdjęć. Tu mogłem jedynie poprawić porady w formularzu.
Sprawdzałem też możliwość wdrożenia strony wielojęzycznej. Ostatecznie jedynym prawie w pełni działającym rozwiązaniem jest translator googli - w prawym górnym rogu jest taki gadżet do wybierania języka.
Jeszcze raz dzięki kachas za wpis.
I jeszcze raz zachęcam pozostałych, w tym także Przeglądających forum gości. Nie trzeba się rejestrować, a z już podanych źródeł można sobie zorganizować pracę na długie zimowe wieczory.

I jeszcze jedna sprawa (żeby nie mnożyć postów) - tego jeszcze nie komentowaliśmy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
BLACK

Nacek a mógłbyś podać mi na prv meila do siebie wyślę Ci zdjęcia blach i kwitów wojaków to byś to profesjonalnie wrzucił na stronę ?
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

504 mogiły?? I jakichkolwiek namiarów brak, z kąt to liczba?
kachas

Nacek napisał: No to ogłoś projekt we Francji. Przecież mogą sami zapisywać swoich ojców czy dziadków. Może pomożesz w napisaniu instrukcji do formularza po francusku? :roll:

Niestety mam wielki"ból"bo nie znam francuskiego i też korzystam z pomocy wujka google.Ale sprawdziłam że strona pięknie sie tłumaczy no i Nacku... link przed chwilą wysłałam na forum francuskie więc będziesz miał kupę roboty.
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

kachas pisze:
Nacek napisał: No to ogłoś projekt we Francji. Przecież mogą sami zapisywać swoich ojców czy dziadków. Może pomożesz w napisaniu instrukcji do formularza po francusku? :roll:

Niestety mam wielki"ból"bo nie znam francuskiego i też korzystam z pomocy wujka google.Ale sprawdziłam że strona pięknie sie tłumaczy no i Nacku... link przed chwilą wysłałam na forum francuskie więc będziesz miał kupę roboty.
Na tym forum jest ktoś kto sobie radzi z francuskim. Może się odezwie i ci pomoże ;)?
Awatar użytkownika
Nacek
Kontakt:

BLACK pisze:Nacek a mógłbyś podać mi na prv meila do siebie wyślę Ci zdjęcia blach i kwitów wojaków to byś to profesjonalnie wrzucił na stronę ?
Mógłbym, ale w innych sprawach, no dajmy na to :pijak:

A na poważnie - jeśli BLACK i inni sobie nie poradzą to sygnał, ze coś trzeba poprawić. Zróbcie pierwszy krok. Jeśli wyjdą jakieś problemy to spróbujemy wyjaśnić. I tak każdy wpis muszę przejrzeć przed upublicznieniem, a gdy projekt się rozkręci nie nadążę.
BLACK

No jeżeli to taki problem to OK. Pozdrawiam
kachas

Oficjalna lista francuskich jeńców wojennych według informacji dostarczonych przez niemieckie władze wojskowe:

http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5 ... /f12.image" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pucior
Kontakt:

Post autor: pucior »

Dziękuję za link. Szkoda, że list jest w sumie sto - niełatwo się szuka:
http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/cb3445 ... is+.langEN" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT: wyszukiwarka po lewej całkiem dobrze działa :kon:
Awatar użytkownika
Nacek
Kontakt:

Czy ja dobrze rozumiem? Na końcu każdego wpisu są symbole obozów? Szukamy "I B" i już mamy?
No to rzeczywiście rewelacja :kon:
A w Polsce nie ma takich list?
ODPOWIEDZ