Duża cewka Deusa nie odbiega wiele z czułością od małej a zwiększa pokrycie terenu i zasięg. Duże cewki np. Nel z powodzeniem są wykorzystywane do szukania drobnicy na polu.chomik (masteo) pisze:Mowa jest o poszukiwaniu drobnicy duża cewka raczej typowo sie do tego nie nadaje.zdzich pisze:Deus z cewką 34x28 jest głębszy od XP GMP sprawdzałem na kilku różnych fantachchomik (masteo) pisze:Nie wiem jak z tejonem ale XP GMP z 11-tką jest głębszy od deusa co nie znaczy że mniej sie nim znajduje.
XP Deus
Re: XP Deus
11 nowa do deusa kosztuje 1350zł jest leciutka jak 9 także warto zerknąć na nią a co do zasięgów to mam je w dup.. deusem można zagrać Hymn na metalowym ogrodzeniu albo na siatce metalowej. 

Nie jest leciutka jak standardowa cewka. Jest od niej cięższa i wykrywacz traci nieco na wyważeniu, które i tak nie jest doskonałe. Dodatkowo dolna sztyca jest zbyt elastyczna do cewki tych rozmiarów i buja się na boki.
FELIX jakie masz doświadczenie z Deusem? Czytając twoje wypowiedzi na temat tego detektora sądzę że żadne... popraw mnie jeśli się mylę.
Deus z dwiema cewkami? Dodam, że na napoleonkę i sreberka duża cewa się nie nadawała, dlatego ją pognałem.
Pisząc "duża" masz na myśli 34x28 cm? czy 11'? Osobiście nie zdecydowałem się na kupno 34x28 z racji że miała się ukazać 11stka moim zdaniem najbardziej uniwersalna. 34x28 miałem okazje pomachać na PBG5 i faktycznie ergonomia leci na łeb ale czy nie nadaje się na sreberka nie powiedziałbym... kolega na tej cewce miał przewagę na ściernisku i ładnego hamerka wyciągnął, dodam że jeśli dobrze pamiętam to złotego celta również znaleziono na dużej 34x28cm. Fakt praca na dużej cewce nie jest już tak komfortowa jak na 9' ale trzeba pamiętać że to nie jest standardowa cewka.FELIX pisze:Deus z dwiema cewkami? Dodam, że na napoleonkę i sreberka duża cewa się nie nadawała, dlatego ją pognałem.
pozdr.
Mówię o 34x28cm. 11" już dostępna w PL?