Olsztyn
Olsztyn
Połączone siły mojego staruszka i moje ustaliły co następuje:
nr 1 - ul. Niepodległości. Wieżowiec w tle to "Bratniak"
nr 2 - widok z okolic Anielskiej Górki na OZOS
nr 3 - skrzyżowanie ulic Osińskiego i Niepodległości. Z lewej znajduje się remiza, w miejscu budynków w środku - McDonald, Al. Warszawska jeszcze w tym czasie nie istniała
nr 5 - ul. Niepodległości, widoczne ogrodzenie, którego fragment był na fotce nr 1
nr 6 - chyba LO 2
nr 8 - skrzyżowanie ulic Mieszka 1 i Chrobrego. W niskim domu po środku w latach 50-tych mieszkał mój ojciec.
Serdeczne dzięki za fotki ZOZ. Gratuluję zbiorów i proszę o więcej !
nr 1 - ul. Niepodległości. Wieżowiec w tle to "Bratniak"
nr 2 - widok z okolic Anielskiej Górki na OZOS
nr 3 - skrzyżowanie ulic Osińskiego i Niepodległości. Z lewej znajduje się remiza, w miejscu budynków w środku - McDonald, Al. Warszawska jeszcze w tym czasie nie istniała
nr 5 - ul. Niepodległości, widoczne ogrodzenie, którego fragment był na fotce nr 1
nr 6 - chyba LO 2
nr 8 - skrzyżowanie ulic Mieszka 1 i Chrobrego. W niskim domu po środku w latach 50-tych mieszkał mój ojciec.
Serdeczne dzięki za fotki ZOZ. Gratuluję zbiorów i proszę o więcej !
- olsztyniak
Olsztyn
12 to chyba dom PZPR od tyłu
Olsztyn
jpg 12, po mojemu jest oznaczone jako nr 6. Numerowałem drugą serię wg kolejności, a nie wg nazw, na które po prostu nie zwróciłem uwagi. 10.jpg może być gdziekolwiek, jest to jedynie słuszny w owym czasie model domku jednorodzinnego i przy braku charakterystycznych punktów odniesienia ciężko będzie coś wykombinować.
Olsztyn
Dobra Panowie, kolejna porazka!
Z calym szacunkiem oczywiscie! Jest to dzisiejsze L.O. Plastyczne! Na ul. Partyzantow.
Dobre co?
Fotka zrobiona jest z bylego ELDOBU, byly plac nijakiego Nowotki. Dzis stoi tan ZUS.
Duchu tez mialem z tym problemy, ale jeden obiekt harakterystyczny jest!
Tu nie powinno byc problemu...
Z calym szacunkiem oczywiscie! Jest to dzisiejsze L.O. Plastyczne! Na ul. Partyzantow.
Dobre co?
Fotka zrobiona jest z bylego ELDOBU, byly plac nijakiego Nowotki. Dzis stoi tan ZUS.
Duchu tez mialem z tym problemy, ale jeden obiekt harakterystyczny jest!
Tu nie powinno byc problemu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Olsztyn
Obecny most im. Powstańców Węgierskich. A ja czekam na Dąbrowszczaków 

Olsztyn
Witam ! zoz, dzięki za te fotki. nie spodziewałem się, że jeszcze takie fotki zobaczę. Serdeczne podziękowania dla ojca. Wszystkie obiekty rozpoznałem. Co do zdjęcia 7, to jest to skrzyżowanie Niepodległości i Mariańskiej. Zdjęcie z którym mieliście problem, to rzeczywiście szk. podst. nr 17.
Mam jeszcze pytanie, czy w zbiorach Twojego taty są może zdjęcia dworca PKS-u z ul. Partyzantów/ Samulowskiego. Tam przez lata mieszkałem. Jeśli tak, to czy mógł by je opublikować. Z góry dziękuję.
Mam jeszcze pytanie, czy w zbiorach Twojego taty są może zdjęcia dworca PKS-u z ul. Partyzantów/ Samulowskiego. Tam przez lata mieszkałem. Jeśli tak, to czy mógł by je opublikować. Z góry dziękuję.
Olsztyn
Pojecia nie mam. Koledz co wyszarpie ciekawszego od razu zapodaje. Rodziciela widuje raz, dwa razy w tygodniu mino szczerych checi. Zdiecia sa skanowane systematycznie, a ze chwilowo nic nie zapodaje to spowodowane jest skanowaniem serii np slubow-wesel z konca lat 60-tych, kogo? Tez zreszta nie wiadomo do konca
.
Jak to ktos kiedys powiedzial..
Cierpliwosc jest cnota... A zdiecia beda..
A z kad? To tylko skaner raczy wiedziec

Jak to ktos kiedys powiedzial..
Cierpliwosc jest cnota... A zdiecia beda..
A z kad? To tylko skaner raczy wiedziec

Olsztyn
ZOZ - trzymam kciuki za Twojego Ojca. Kartony zdjęć - to porażające. A potem żmudna praca z wycinaniem poszczególnych zdjęć, kadrowaniem, prostowaniem itd. Skąd ja to znam
Życzę wytrwałości, której mnie zabrakło
Jak patrzę na skaner, to dostaję wysypki
W Olsztynie studiowałem w latach 1964-1969. Znalazłem jedno zdjęcie z pochodu pierwszomajowego. Ten gościu z flagą to ja, a obok Gocha - dzisiaj moja druga połowa. Jaka ulica ? Nie pamiętam...

Żeby nie mnożyć postów dopisuję, bo przed chwilą dostałem od Gochy po uszach....
" Jak czegoś nie wiesz, to najpierw mnie spytaj, a potem kolegów. Ulica Warszawska, a rok 1969 bo wtedy kupiłam sobie tę pelerynkę". Czy Wy coś z tego rozumiecie ??? Jak można po 40 latach pamiętać datę kupna jakiegoś ciuchu

Życzę wytrwałości, której mnie zabrakło

W Olsztynie studiowałem w latach 1964-1969. Znalazłem jedno zdjęcie z pochodu pierwszomajowego. Ten gościu z flagą to ja, a obok Gocha - dzisiaj moja druga połowa. Jaka ulica ? Nie pamiętam...

Żeby nie mnożyć postów dopisuję, bo przed chwilą dostałem od Gochy po uszach....
" Jak czegoś nie wiesz, to najpierw mnie spytaj, a potem kolegów. Ulica Warszawska, a rok 1969 bo wtedy kupiłam sobie tę pelerynkę". Czy Wy coś z tego rozumiecie ??? Jak można po 40 latach pamiętać datę kupna jakiegoś ciuchu

Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 20:37 przez markis, łącznie zmieniany 1 raz.
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Olsztyn
pare pocztówek z olsztyna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ostrybrzytwa
Olsztyn
rudyy45 - muszę się przyznać że uczestniczyłem w rozbiórce tego budynkurudyy45 pisze: Mam jeszcze pytanie, czy w zbiorach Twojego taty są może zdjęcia dworca PKS-u z ul. Partyzantów/ Samulowskiego. Tam przez lata mieszkałem. Jeśli tak, to czy mógł by je opublikować. Z góry dziękuję.