markis pisze:Adik i Towel to dobry duet. Podnieśli mi adrenalinę i na chwilę odmłodniałem o 50 lat.
No nie kpij Spodobało mi się, ale po opadnięciu poziomu adrenaliny i przemyśleniu sprawy powiedziałem, że odpada. Ale historia naprawdę niezła
PS: Do administracji: Nie wiem, dlaczego wkleiło się dwa razy. Nie mam z tym nic wspólnego. Daję słowo, że ten post nie chciał wkleić się normalnie i dostałem zapytanie czy chcę go wysłać. Nie wiedziałem, że wklei się dwa razy. Zapamiętam teraz to polecenie i więcej tak nie zrobię
markis pisze:
Adik i Towel to dobry duet. Podnieśli mi adrenalinę i na chwilę odmłodniałem o 50 lat.
No nie kpij Spodobało mi się, ale po opadnięciu poziomu adrenaliny i przemyśleniu sprawy powiedziałem, że odpada. Ale historia naprawdę niezła
Adik ! Ja nie kpiłem. Czytając Wasze posty (a czytaliśmy z przyjemnością) przypomniałem sobie swoje młodzieńcze lata. Ja też mam co wspominać a pomysłów mi nie brakowało.
icez zacznijmy tu http://www.wmfp.pl/forum/viewforum.php?f=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Z calym szacunkiem za poswiecony czas i fatyge, ale co mamy zobaczyc ba tym zdieciu?
Wybaczcie...brat cioteczny sie dorwał niestety tak wyszło dzisiaj nie miałem czasu się tam wybrać jutro podskoczę z aparatem cyfrowym i zrobię to jak należy.
Jeżeli chodzi o kortowo i jego tunele - to znam chyba wszystkie, te do których jest dostęp, i te do których już wejść się nie da. A jeżeli chodzi o skrytki w tunelach - to wiem gdzie były na 100% dwie skrytki, odnalezione w latach 60'tych - czasami warto zagadać ze starszymi profesorami, w sumie już chyba na emeryturze.
kiedyś z kolegą dawałem do Olsztyńskiej wywiad na ten temat. jakieś 7-8 lat temu
niestety nie mam tego numeru
Witam
Tak jak pisze Frozz (pozdrawiam!) "tunele" złaziliśmy chyba wszystkie jakie były dostępne (bardziej lub mniej hehe) po roku 2001. Polecam mój artykuł w czasopiśmie wydawanym przez Koło Naukowe na WGiGP UWM wraz z załączonym w nim planem.
Towel: Jak masz możliwość, to napisz co dokładnie było w tych skrytach.
Te skrytki nie mają związku z "tunelami" pod Kortowem. Nie były one połączone pod ziemią z główną siecią tuneli technologicznych. Faktem jest, że sporo późniejszych pracowników ART i UWM widziało skrytki i ich lokalizacja jest dość szczegółowa. Co innego jeśli chodzi o zawartość i dalsze losy przedmiotów.
Pozdrawiam
sloma