Pokażcie swoje guziki napoleońskie
Mój pierwszy napoleoński guzik i jeszcze "coś"
że i ja się pochwalę - To mój pierwszy - z numerem 95. średnica 22 mm
Trafiony nad rzeką Brdą, niedaleko mostu , na trasie Tuchola - Czersk.
Kilka m od tego guzika znalazłem "coś"....
temat blaszki przeniosłem do osobnego wątku : (tu) w tym miejscu pokazujemy tylko guziki>Warwick<
Trafiony nad rzeką Brdą, niedaleko mostu , na trasie Tuchola - Czersk.
Kilka m od tego guzika znalazłem "coś"....
temat blaszki przeniosłem do osobnego wątku : (tu) w tym miejscu pokazujemy tylko guziki>Warwick<
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 21:47 przez sylwek75, łącznie zmieniany 5 razy.
-
-
Kilka dzionków temu moja uczennica znalazła pod Samolubiem (Lauterhagen) gładki, półsferyczny mosiężny guziczek o średnicy paznokcia inteligenta (
), z uszkiem i niewielkim wypełnieniem z blaszki. Wydaje się, że może być kawaleryjskim "napoleońcem". Niedaleko zaś - ołowiany fragment z wyraźnym małym kartuszem (niestety gładkim, bez herbu) w iście rokokowym obramowaniu. Całość mieści się w dłoni.

-
pokażcie swoje guziczki napoleońskie
Wświęto niepodległości osobiście podniosłem taki guzik - po długiej przerwie w tym temacie (dla mnie) to jak deszcz po suszy. Wyskoczył przy Pasłęce, duży, uszko pojedyńcze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Marti nadchodzi taki czas , że i ołów w niektórych miejscach to rzadkość
My eksplatujemy a ziemia niestety tego nie rodzi. Pozdrawiam.

A ja swojego czasu jako początkujący (nadal się tak czuję) bodaj pierwszego dnia z wykrywką trafiłem mała trzynastkę i do tej pory: cisza, susza, brak "epokowych" guziczków francuskich 
Jak na jeden z pierwszych wypadów miałem widać duże szczęście, mam nadzieję, że to nie był mój ostatni i że nadejdą lepsze czasy i dla mnie

Jak na jeden z pierwszych wypadów miałem widać duże szczęście, mam nadzieję, że to nie był mój ostatni i że nadejdą lepsze czasy i dla mnie