Stalag I B Hohenstein
Re: Stalag I B Hohenstein
Możecie sprawdzić I B nr 8910 R
BLACK, nie ma tego numeru w bazie.
Ja coś chyba robię nie tak bo troszku tych nr mam a dziś po swojemu wrzucałem mr który jest w bazie i też mi go nie pokazało 

Poproszę o sprawdzenie STALAG IA nr. 67705
Brak numeru w bazie.
Dzięki Cezar.Może to i dobrze że niema ich w bazieCezar pisze:Brak numeru w bazie.
.
Cezar a może STALAG IA Nr. 39093
zoz, nie znaleziono.
oczywiście najwięcej wyłazi dziś drobiazgów ,czyli guzików,ale były też kałamarze, butelki,grzebienie, czyli norma stalagowa.Polecam grzebanie pomiędzy stalagiem a drogą E-7 na poletku do pojedynczego domu - ciekawe guziki i to znacznie starsze niż stalagowe oraz tylko pruskie.
Dzięki Cezar
Witam wszystkich. Jestem nowym tu. Na czym stanęła sprawa odnośnie Obozu i ulicy która miała powstać w tak historycznym miejscu? Może trzeba by poinformować wyższe szczeble.
AdamSS pisze:Witam wszystkich. Jestem nowym tu. Na czym stanęła sprawa odnośnie Obozu i ulicy która miała powstać w tak historycznym miejscu? Może trzeba by poinformować wyższe szczeble.
A te dwie literki na końcu Twojego nicka co takie wielkie?

Jestem poszukiwaczem informacji na temat SSmanów i stąd taki nick
Jeśli ktoś chce info na temat któregoś kata to zapraszam. W dalszym ciągu uzupełniam swoją wiedzę odnośnie tych "Niemieckich Żołnierzy"
I słuszne pytanie!AdamSS pisze:... Na czym stanęła sprawa odnośnie Obozu i ...?
Olsztynek miał się upomnieć o ewentualne pamiątki (znaczy żeby nie do Pułtuska), ale nie wiem czy interwencja była podjęta. Po wyborach duże zmiany na szczeblach więc może trzeba będzie od nowa temat poruszyć.
Jak coś usłyszę to doniosę.