Szturm na Twierdzę Wisłoujście
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: Szturm na Twierdzę Wisłoujście
Andrzej jakbyś znalazł słuchawki i instrukcję do R105 byłoby cudownie
- olsztyniak
No nas bedzie 3bonzo pisze:Ja prawdopodobnie po poludniu bede musial z Twierdzy pojechac do Wrzeszcza i z powrotem, wiec bede mogl probowac celowac z czasem tak, aby 2-3 osoby zabrac ze sobą

Łapówki, w postaci piwa Miodnego lub Wiśnie w piwie, mile widziane 

Weźcie dodatkowe koce do przykrycia i "rozgrzewacze", pomieszczenia są suche, ale zimne...
aby tylko można było okno otworzyć i trochę jodowego powietrza nawdychać to człowiek nawet zdrowszy będzie ..... i może głowa boleć będzie mniej 

Jak będzie wiał wiatr od wschodu, to się tyle siary z Siarkopolu nawdychasz, że cię zakonserwuje lepiej niż Ramzesa II.

Dokładnie-powietrze kolo twierdzy bardziej rakotworcze niz czarnobyl i fukushima razem wziete 

-
E tam, nasza Łyna już wiosną 1807 wykazała właściwości antyweneryczne - są na to dowody w źródłach pisanych
!

Nie wiem czy antyweneryczne ale antygrypowe to na pewno.Jakieś dwa goda na zad płynołem kajakiem bardzo wczesną wiosną po naszej łynie dopuki mój kolega nie uznał że sikanie na stojaka w kajaku jest bezpieczne.Mimo mych protestów postanowił udowodnić że nie mam racji.Pare godzin w mokrym ubraniu przekonało mnie zupełnie że nie ma się czym przejmować.Ani jednego kichnięcia 

-
Uściślijmy: ubranie było mokre od... ?
-
Dzwoniłem do Janka; donosi, że "jest słoneczko i lekki wiaterek, bardzo fajnie a nawet zaj...e". Kwatera też mu konweniuje. No, chyba że zajęli najlepszą...