Za szturm piechoty -czyszczenie ?
Re: Za szturm piechoty -czyszczenie ?
Nie wiem czy coś zobaczysz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wiem czy istniały, ale z fotek korozja wygląda jak typowa, ziemna korozja stali.
Widać w takim razie, że i odznaczenia dotknęły wersje "ersatz".
dotknąć dotknęły na pewno - przykłąd stalowej "za rany", lub SA-SportAbzeichen
też ze stali - jednak nie widziałem stalowej IAB
w domu mam książkę właśnie o Infanterie Sturmabzeichen - poszukam producenta i tej wersji - właśnie ze stali - ale to dopiero w weekend
co do czyszczenia - owiń drutem alu - i wsadź do 10% roztwory sody kaustycznej z ciepłą wodą
czyli autoliza
tak czyściłem klamry stalowe - efekt lepszy niż przy elektrolizie
staraj się nie czyścić jej do gołej blachy - w zagłębieniach pozostaw frakcje rdzy - któa w procesie autolizy częściowo zostanie z powrotem zredukowana do żelaza
po zabezpieczeniu całości taniną a później paraloidem - nic nie będzie rdzewieć dalej
też ze stali - jednak nie widziałem stalowej IAB
w domu mam książkę właśnie o Infanterie Sturmabzeichen - poszukam producenta i tej wersji - właśnie ze stali - ale to dopiero w weekend
co do czyszczenia - owiń drutem alu - i wsadź do 10% roztwory sody kaustycznej z ciepłą wodą
czyli autoliza
tak czyściłem klamry stalowe - efekt lepszy niż przy elektrolizie
staraj się nie czyścić jej do gołej blachy - w zagłębieniach pozostaw frakcje rdzy - któa w procesie autolizy częściowo zostanie z powrotem zredukowana do żelaza
po zabezpieczeniu całości taniną a później paraloidem - nic nie będzie rdzewieć dalej
100% wytłoczka stalowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szczęście w nieszczęściu 

Fotka była przykładowa - było prawdopodobnie kilku producentów stalówek. Część ich jest niesygnowana co utrudnia identyfikacje producenta.
Fakt są bardzo rzadkie.
Fakt są bardzo rzadkie.
Niestety wygląda na to , że nie zobaczę jej już wyczyszczonej
Pierwsza trafiona w życiu i chyba poszła się ....... Wysłałem tydzień temu do jednego z użytkowników tego forum aby pomógł mi ją wyczyścić no i do tej pory do niego nie doszła 

- ostrybrzytwa
Gorzej jak doszła...BLACK pisze:Niestety wygląda na to , że nie zobaczę jej już wyczyszczonejPierwsza trafiona w życiu i chyba poszła się ....... Wysłałem tydzień temu do jednego z użytkowników tego forum aby pomógł mi ją wyczyścić no i do tej pory do niego nie doszła
No, no!
Tylko bez takich!
Kochana poczta wpierrr...liła!
Tylko bez takich!
Bez nerwów nikogo nie winie i nie oskarżam jestem sam sobie winny bo trza było wysłać poleconym ,paczka lub za potwierdzeniem odbioru i byłby ślad a tak to se mogę co najwyżej wykopać następną .Remington pisze:No, no!
Tylko bez takich!
Remington pisze:No, no!
Tylko bez takich!
Wybacz Remington

Nie chciałem cię urazić

Spoko panowie. Tyle cennych rzeczy idzie pocztą do mnie, po tym zpowrotem do właściciela, że taki wypadek przepełnia mnie goryczą...

-
Bez nerwowych ruchów Panowie, poczta to niestety poczta - czasem to trwa, wystarczy, że listonosz się zmienił
i już jest paro dniowa lipa
nie raz nie dwa to przerabiałem
zdrav