Rzadko ,bo cynk ma to do siebie.Jak czyściłeś,jeśli można wiedzieć.FELIX pisze:I cynkówki rzadko kiedy wychodzą w takim ładnym stanie. Ja swoją zniszczyłem podczas czyszczenia niestety.
2 fenigi 1939 rok
- syriusz13
Re: 1939 rok
Wszystko z cynku tak wygląda niestety i nie ma na to rady.
Moja moneta wyglądała fatalnie, był to krążek oblepiony z każdej strony syfem. Wiedziałem, że i tak nic z tego nie będzie bo był to rodzaj brudu, z którym moczenie w oliwce ani inne powszechnie stosowane sposoby nie dawały rady. Zrobiłem autolizę. Monetę mogę dzięki temu rozpoznać, ale wygląda źle.
Moja moneta wyglądała fatalnie, był to krążek oblepiony z każdej strony syfem. Wiedziałem, że i tak nic z tego nie będzie bo był to rodzaj brudu, z którym moczenie w oliwce ani inne powszechnie stosowane sposoby nie dawały rady. Zrobiłem autolizę. Monetę mogę dzięki temu rozpoznać, ale wygląda źle.
Ja jej nie czyściłem, taka już była ;Dsyriusz13 pisze:Rzadko ,bo cynk ma to do siebie.Jak czyściłeś,jeśli można wiedzieć.FELIX pisze:I cynkówki rzadko kiedy wychodzą w takim ładnym stanie. Ja swoją zniszczyłem podczas czyszczenia niestety.