drobiazgi do id
Re: drobiazgi do id
fotografa zemnie się nie da zrobić ale fotki chyba lepsze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie jest zle!
Tak, to bedzie sztylet z mlodszej epoki brazu!
Datowany okolo przelomu II i I tys. p.n.e. czyli na naszych terenach rozwinieta kultura luzycka! 

Tak, to bedzie sztylet z mlodszej epoki brazu!

o lol ale czad i znowu świetna znaida i jaka wiekowa jestem ciekaw ile ten sztylecik mógł zarżnąć istnień w czasach swojej świetności. no i wycieczka do archeologa murowana tylko się muszę nacieszyć i mam nadzieje że ten sztylecik gardła mi nie poderżnie w nocy jak będę spał . pozdrawiam i dziękuje za id
- von der Goltz

Mam wrazenie ze sluzyl raczej do "szpanowania" niz zabijania ale...balas pisze:(...)jestem ciekaw ile ten sztylecik mógł zarżnąć istnień w czasach swojej świetności(...)
pewnosci nigdy nie ma!!!balas pisze: (...)tylko się muszę nacieszyć i mam nadzieje że ten sztylecik gardła mi nie poderżnie w nocy jak będę spał (...)

pytanko do kolegów czy prastarzy zajmowali się produkcją takich drobiazgów nie wiem czy mają coś wspólnego z tym sztyletem ale piszczały niedaleko . trochę za mocno się wyczyściły a i to nie zło..... 

Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 21:54 przez balas, łącznie zmieniany 1 raz.
Drobiazg ze zdjecia jest zdeeeecydowanie mlodszy! 

dziękuje i tak myślałem że te drobiazgi to jakiś mosiądz a morze ktoś rozpozna mogą być z jakiegoś munduru np ułana .............chodzi o te dwa guziki oczywiście
czołgiem .no i jak mówiłem majcher trafił do gabloty muzeum teraz wszyscy mogą rzucić okiem na staruszka.
witam wracając do tematu dorzucam skanik dokumentu przekazania ostrza do muzeum
- wojtes1200
No i gitara 

- syriusz13
Szacun Balas.Zazdroszczę.
Mam nadzieję ,że te forum pomoże nastepnym szczęśliwym znalazcom w udaniu się do odpowiednich instytucji by oddać zabytki.
Mam nadzieję ,że te forum pomoże nastepnym szczęśliwym znalazcom w udaniu się do odpowiednich instytucji by oddać zabytki.