Bunkier do ID
Re: Bunkier do ID
Dokladnie 

Stawiam na bunkier artyleryjski. Z niego można prowadzić ostrzał ważnej drogi Lidzbark w. - Babiak.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
no tak trzymał i drogę na workejmy
Schron AB obserwator altylerii a nie bunkier artyleryjski. Nie ma potwierdzenia że na TL są lub były schrony dla PAK.Robcio pisze:Stawiam na bunkier artyleryjski. Z niego można prowadzić ostrzał ważnej drogi Lidzbark w. - Babiak.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
z widrykami te na górce bunkry są fajne i w znośnym stanie a i w okoliczach jest też artyleryjski
Jest to oznaczenie niemieckich zakładów KRUPPUrlik pisze:Cześć!!nie otwieram nowego postu,ponieważ sprawa podobna i miejscówka też (Redy-Widryki) na jednym z bunkrów widnieją takie oto oznaczenia...co wy na to?? POZDRAWIAM !
Nie ma przejść między schronami na TL. Zasypane wejście to wyjście awaryjne ze schronu.Urlik pisze:masz rację Dziku,podobno między nimi są przejścia..???(mówił mi jeden z miejscowych)ale czy to prawda ???znalazłem wewnątrz takie o to wejscie zasypane..jak będę w kraju to spróbuję go odkopać.chyba że ktoś mnie uprzedzi...???

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
jak zwykle miejscowi mają fantazje
Literatura fachowa mówi, że na trójkącie były 4 stanowiska PAK. Jak na razie nikt ich nie znalazł, ale to te rejony.
-
Witam! W okolicach Zawiersza w bartoszyckim jest identyczny schron
A i owszem jest w całkiem niezłym stanie. W Zawierszach jest więcej bunkierków na blasze falistej.
-
mógłby ktoś podać dokładniej miejsce tych bunkrów w widrykach i runowie, zamierzam na majówkę rowerem pojeździć i z chęcią bym parę fotek pstryknął