nowa grupa reko Allenstein- WH

Lata 1939-1945
jurecki

Post autor: jurecki »

meickiel co masz namyśli z tymy blondynamy?bo kiedyś już taki jeden był co uważał że wysoki blondyn to wzór rasy aryjskiej.[a to był niezbyt "ciekawy" osobnik].
mecnas

Post autor: mecnas »

meickel pisze:
mecnas pisze:Jest coś, co bardziej przyciaga do niemców?
Wszyscy wolą wysokich blondynów :lol:

no no ,to jakas propozycja?mam 180 cm.wzrostu i włosy bląd-ale ciemny,nie aryjski :D
Johan_Shatz
Kontakt:

Post autor: Johan_Shatz »

ja też mam ciemne włosy :) ale to nie znaczy chyba że mam je przefarbować :D Nie popadajmy z jednej skrajności w drugą :)
meickel
Kontakt:

Post autor: meickel »

żartuję z tego, co może przyciągać do reko jednostek niemieckich - tyle samo warte usprawiedliwienie, jak to, że podobają się mundury. A wątek z blondynami przewijał się w niemieckiej (i anglosaskiej kulturze) znacznie wcześniej niż wystąpienie pewnego nie-blondyna.
mecnas

Post autor: mecnas »

MEICKEL i JOHAN,na ja gut,ales kla;he he :D
Johan_Shatz
Kontakt:

no spoko żart zrozumiałem :)
PS tak się składa że mi podoba się mundur niemiecki(no po za adlerem) moim zdaniem jest całkiem funkcjonalny. I nie wynika to oczywiście z rodzaju jednostki która to nosiła, po prostu podoba mi się krój i kolor.
pozdro
tomeku

Post autor: tomeku »

witam, ja jestem jak najbajdziej za i on pewnego czasu mi to chodzi po glowie , nawet juz kiedys kupilem mundur u pana Janiszewskiego ale juz go nie mam. moze kiedys sie przyłącze ? najpierw zjade do Kraju i wtedy pomysle . powodzenia zycze
jatech

Post autor: jatech »

Ja także popieram ideę rekonstrukcji.
Te wojska istniały i nie możemy historii wymazać z pamięci.
Nazizm neguję, ale czy ktoś z nas wyrzuca klamry WH czy guziczki - bo ja nie.
Awatar użytkownika
panzer24
Kontakt:

Post autor: panzer24 »

Uważam, że jest to kolejna inicjatywa godna rozpatrzenia na styczniowym zebraniu. Obok wileniaków warto też odtwarzać wojska, które walczyły na naszym terenie w różnych okresach. Obok Niemców mamy też wojska carskie czy polskie rycerstwo.....
Jeżeli zbierze się grupa zapaleńców uwolnionych od "idei" to ja podpiszę się pod tym dwoma rękoma tym bardziej, że chłopaki na nocy listopadowej zrobili na mnie superrrr wrażenie!!!!
Johan_Shatz
Kontakt:

dzięki chłopaki za słowa wsparcia, jak by co chetnie zapraszam,jezeli moge powiedziec to 2 osoby z tego forum pomagaja mi w tworzeniu tej grupy jeszcze raz dzięki...
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Osobiście obawiał bym się rekonstruować wojska SS czy Wermachtu. Przynajmniej do czasu, puki żyją jeszcze kombatanci, którzy na własne oczy widzieli zbrodnie przez te wojska popełniane.
jurecki

Post autor: jurecki »

Jeśli ktoś choć troche zna historie ,to niepowinno mu przychodzić do głowy NIGDY reko zbrodniarzy z formacji SS.[no chyba że ktoś byłby ich fanem, ale to zasługiwało bytylko na potępienie.]
Awatar użytkownika
panzer24
Kontakt:

Post autor: panzer24 »

Może to być lekko kontrowersyjne, ale gdyby nie chłopaki, którzy odtwarzają m.in. dywizję Nordland film "Twierdza szyfrów"... naprawdę wyglądałby blado. Chyba wszyscy widzieliśmy jak to wygląda... gdyby nie oni to żołnierze niemieccy biegali by w przetartych szwajcarach przerobionych przy pomocy pędzla na maskowanie ss. Mało tego mają nawet własny oryginalny transport - to nie jest ideologia to jest pasja.
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

My to wiemy. Wszyscy na planie filmowym też. Problem może się pojawić w bezpośrednim kontakcie z publicznością np. na inscenizacji historycznej, lub jakiejś paradzie militernej itp.
Johan_Shatz
Kontakt:

Remington pisze:My to wiemy. Wszyscy na planie filmowym też. Problem może się pojawić w bezpośrednim kontakcie z publicznością np. na inscenizacji historycznej, lub jakiejś paradzie militernej itp.
Owszem to, co piszesz jest prawdą, jednak w żaden sposób grupy rekonstrukcyjne niemieckie nie nawołują do tych ideologii po prostu prezentują się jako żywa historia czy to na dioramach czy na rekonstrukcjach. Tak jak w muzeum masz różne eksponaty to nie spiłowują klamry, bo jest na niej swastyka, czy nie niszczą kalkomanii, ponieważ byłoby to niszczeniem historii

Co do serialu TTS to właśnie większość żołnierzy niemieckich było z GRH Pomerania 1945-grupy, która rekonstruuje żołnierzy ss, moim zdaniem podeszli do tego profesjonalnie tak jak wspomniał panzer24 gdyby nie oni i inni rekonstruktorzy to serial marnie by wyszedł
Ostatnio zmieniony 14 gru 2007, 15:00 przez Johan_Shatz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ