nowa grupa reko Allenstein- WH
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Uważam, że jest to kolejna inicjatywa godna rozpatrzenia na styczniowym zebraniu. Obok wileniaków warto też odtwarzać wojska, które walczyły na naszym terenie w różnych okresach. Obok Niemców mamy też wojska carskie czy polskie rycerstwo.....
Jeżeli zbierze się grupa zapaleńców uwolnionych od "idei" to ja podpiszę się pod tym dwoma rękoma tym bardziej, że chłopaki na nocy listopadowej zrobili na mnie superrrr wrażenie!!!!
Jeżeli zbierze się grupa zapaleńców uwolnionych od "idei" to ja podpiszę się pod tym dwoma rękoma tym bardziej, że chłopaki na nocy listopadowej zrobili na mnie superrrr wrażenie!!!!
-
- Kontakt:
Może to być lekko kontrowersyjne, ale gdyby nie chłopaki, którzy odtwarzają m.in. dywizję Nordland film "Twierdza szyfrów"... naprawdę wyglądałby blado. Chyba wszyscy widzieliśmy jak to wygląda... gdyby nie oni to żołnierze niemieccy biegali by w przetartych szwajcarach przerobionych przy pomocy pędzla na maskowanie ss. Mało tego mają nawet własny oryginalny transport - to nie jest ideologia to jest pasja.
-
- Kontakt:
Owszem to, co piszesz jest prawdą, jednak w żaden sposób grupy rekonstrukcyjne niemieckie nie nawołują do tych ideologii po prostu prezentują się jako żywa historia czy to na dioramach czy na rekonstrukcjach. Tak jak w muzeum masz różne eksponaty to nie spiłowują klamry, bo jest na niej swastyka, czy nie niszczą kalkomanii, ponieważ byłoby to niszczeniem historiiRemington pisze:My to wiemy. Wszyscy na planie filmowym też. Problem może się pojawić w bezpośrednim kontakcie z publicznością np. na inscenizacji historycznej, lub jakiejś paradzie militernej itp.
Co do serialu TTS to właśnie większość żołnierzy niemieckich było z GRH Pomerania 1945-grupy, która rekonstruuje żołnierzy ss, moim zdaniem podeszli do tego profesjonalnie tak jak wspomniał panzer24 gdyby nie oni i inni rekonstruktorzy to serial marnie by wyszedł
Ostatnio zmieniony 14 gru 2007, 15:00 przez Johan_Shatz, łącznie zmieniany 1 raz.