Kłodzko 2014

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

Motyl

Re: Kłodzko 2014

Post autor: Motyl »

Pociąg dosyć popularny. Kto da głos do wtorku, to mogę kupić bilety.
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Ja daję głos za biletem :) Wtedy 15-go rano w Olsztynie gotowi pójdą od razu na peron zająć miejsca a niegotowi do kas po bilety. Oczywiście kto ma legitymacje itp., zadbać o zabranie i ważność.
Motyl

Post autor: Motyl »

O biletach piszę w kontekście miejsc właśnie. Teraz są numery siedzeń na biletach. Już nie siada się na zasadzie, gdzie wolne. Jeśli siedzisz nie na swoim, wchodzi pani w "stolycy" i zaczynaja się problemy. Przerabiałem to zupełnie niedawno.
srebrny_lis

Na szczęście nie jedzie przez "stolycę" :) Cóż, jeśli toś chce siedzieć razem, niech do wtorku da głos we własnym interesie. Sobotnie spotkanie to okazja do takiego spisu. Obawiam się tylko kilku "tradycyjnych" dezercji w ostatniej chwili.
srebrny_lis

Wszyscy chętni do nabycia biletów przez Motyla, łączcie się z nim. Pospieszny Olsztyn Główny - Wrocław Główny plus zwykły Wrocław Główny - Kłodzko Główne.
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

zgadamy się w sobotę
Awatar użytkownika
Banderas

Post autor: Banderas »

Widze że sie spóżniłem czy pomyślał ktos o mnie i moim braku internetu jeśli nie to jakoś sobie poradze :D w sobote niestety nie będe obecny inne obowiazki. Jestem na tak.
srebrny_lis

Pomyślał, pomyślał. Byłby telefon a w razie potrzeby bym założył u Motyla :)
srebrny_lis

Przypominamy, by zabrać ze sobą: koc lub śpiwór, worek na słomę, miskę i sztućce, jakieś 2-3 konserwy ewent. inne trwałe produkty spożywcze, na podróż suchy prowiant i mokre picie, duzi chłopcy napoje schłodzone, strzelający gilzy, wszyscy ponadto osobiste kosmetyki i ewent. leki.
Rezerwę gotówki, najlepiej drobnymi (banknoty tak po 10-20 zł). Bilet normalny w jedną stronę ok. 80 zł, szkolny mniej. Liczyć się z tym, że organizatorzy zwracają nieco ponad 80 zł na rękę i dopasować do tego ilość posiadanej rezerwy.
Wyjazd busem z Lidzbarka dworzec 6:50 (trzeba być najpóźniej 6:40), z Olsztyna pospieszny 8:40, z Wrocławia do Kłodzka Miasto z tego samego peronu jakieś 10 minut po przyjeździe.
Awatar użytkownika
darpol66

Post autor: darpol66 »

:kon: przyjemnej podróży ja wyruszam jutro rano spotkamy się w piątek na miejscu
srebrny_lis

Wojtek zakupił dziś bilety po rewelacyjnie niskiej cenie (różne kombinacje i promocje) - to po pierwsze; zawsze coś do przodu.
Druga sprawa: żona Banderasa oferuje w piątek rano transport dla 3 osób do Olsztyna. Oczywiście jedzie Banderas (w końcu to jego wóz); roboczo pomyślałem jeszcze o Alicji (jedyna kobieta w składzie pociągowym) i Aglecie (młodzież - przyszłość narodu :) ). W takiej sytuacji jako "kapitan" grupy WMP jadę busem. Gdyby były inne sugestie, proszę dać znać. Mamy dwa dni na ustalenia ostateczne.
srebrny_lis

Po konsultacjach z kilkoma osobami mamy tak:
- Antkowozem walą o 7:00 z Kresowej Banderas, ja, Aglet
- busem o 6:50 z dworca Motyl, Dzik, Alicja.
Ja mam zabrać wszystkie bilety. W Olsztynie kto pierwszy dotrze, ten zajmuje przedział. Druga klasa, niedaleko WC.
srebrny_lis

Antkowozem ruszamy wcześniej (6:30) - Padre ostrzegał przed tłokiem, więc zajmiemy miejsca.
ODPOWIEDZ