Kłodzko 2014
Moderator: Manufaktura Dzika
Re: Kłodzko 2014
Pociąg dosyć popularny. Kto da głos do wtorku, to mogę kupić bilety.
-
Ja daję głos za biletem
Wtedy 15-go rano w Olsztynie gotowi pójdą od razu na peron zająć miejsca a niegotowi do kas po bilety. Oczywiście kto ma legitymacje itp., zadbać o zabranie i ważność.

O biletach piszę w kontekście miejsc właśnie. Teraz są numery siedzeń na biletach. Już nie siada się na zasadzie, gdzie wolne. Jeśli siedzisz nie na swoim, wchodzi pani w "stolycy" i zaczynaja się problemy. Przerabiałem to zupełnie niedawno.
-
Na szczęście nie jedzie przez "stolycę"
Cóż, jeśli toś chce siedzieć razem, niech do wtorku da głos we własnym interesie. Sobotnie spotkanie to okazja do takiego spisu. Obawiam się tylko kilku "tradycyjnych" dezercji w ostatniej chwili.

-
Wszyscy chętni do nabycia biletów przez Motyla, łączcie się z nim. Pospieszny Olsztyn Główny - Wrocław Główny plus zwykły Wrocław Główny - Kłodzko Główne.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
zgadamy się w sobotę
Widze że sie spóżniłem czy pomyślał ktos o mnie i moim braku internetu jeśli nie to jakoś sobie poradze
w sobote niestety nie będe obecny inne obowiazki. Jestem na tak.

-
Pomyślał, pomyślał. Byłby telefon a w razie potrzeby bym założył u Motyla 

-
Przypominamy, by zabrać ze sobą: koc lub śpiwór, worek na słomę, miskę i sztućce, jakieś 2-3 konserwy ewent. inne trwałe produkty spożywcze, na podróż suchy prowiant i mokre picie, duzi chłopcy napoje schłodzone, strzelający gilzy, wszyscy ponadto osobiste kosmetyki i ewent. leki.
Rezerwę gotówki, najlepiej drobnymi (banknoty tak po 10-20 zł). Bilet normalny w jedną stronę ok. 80 zł, szkolny mniej. Liczyć się z tym, że organizatorzy zwracają nieco ponad 80 zł na rękę i dopasować do tego ilość posiadanej rezerwy.
Wyjazd busem z Lidzbarka dworzec 6:50 (trzeba być najpóźniej 6:40), z Olsztyna pospieszny 8:40, z Wrocławia do Kłodzka Miasto z tego samego peronu jakieś 10 minut po przyjeździe.
Rezerwę gotówki, najlepiej drobnymi (banknoty tak po 10-20 zł). Bilet normalny w jedną stronę ok. 80 zł, szkolny mniej. Liczyć się z tym, że organizatorzy zwracają nieco ponad 80 zł na rękę i dopasować do tego ilość posiadanej rezerwy.
Wyjazd busem z Lidzbarka dworzec 6:50 (trzeba być najpóźniej 6:40), z Olsztyna pospieszny 8:40, z Wrocławia do Kłodzka Miasto z tego samego peronu jakieś 10 minut po przyjeździe.

-
Wojtek zakupił dziś bilety po rewelacyjnie niskiej cenie (różne kombinacje i promocje) - to po pierwsze; zawsze coś do przodu.
Druga sprawa: żona Banderasa oferuje w piątek rano transport dla 3 osób do Olsztyna. Oczywiście jedzie Banderas (w końcu to jego wóz); roboczo pomyślałem jeszcze o Alicji (jedyna kobieta w składzie pociągowym) i Aglecie (młodzież - przyszłość narodu
). W takiej sytuacji jako "kapitan" grupy WMP jadę busem. Gdyby były inne sugestie, proszę dać znać. Mamy dwa dni na ustalenia ostateczne.
Druga sprawa: żona Banderasa oferuje w piątek rano transport dla 3 osób do Olsztyna. Oczywiście jedzie Banderas (w końcu to jego wóz); roboczo pomyślałem jeszcze o Alicji (jedyna kobieta w składzie pociągowym) i Aglecie (młodzież - przyszłość narodu

-
Po konsultacjach z kilkoma osobami mamy tak:
- Antkowozem walą o 7:00 z Kresowej Banderas, ja, Aglet
- busem o 6:50 z dworca Motyl, Dzik, Alicja.
Ja mam zabrać wszystkie bilety. W Olsztynie kto pierwszy dotrze, ten zajmuje przedział. Druga klasa, niedaleko WC.
- Antkowozem walą o 7:00 z Kresowej Banderas, ja, Aglet
- busem o 6:50 z dworca Motyl, Dzik, Alicja.
Ja mam zabrać wszystkie bilety. W Olsztynie kto pierwszy dotrze, ten zajmuje przedział. Druga klasa, niedaleko WC.
-
Antkowozem ruszamy wcześniej (6:30) - Padre ostrzegał przed tłokiem, więc zajmiemy miejsca.