Szturm na Twierdzę Wisłoujście
Moderator: Manufaktura Dzika
-
Re: Szturm na Twierdzę Wisłoujście
Wyruszamy w piątek 15-go ok. 17:00 z Lidzbarka.
Ok.
Teoretycznie będziemy po próbie, itp.
Przypominam, że artyleria rosyjska powinna być znacznie wcześniej (jeszcze nie wiem dokładnie o której, teoretycznie 15.00) by wziąć udział w próbie.
Borzyn, zaklepałeś miejscówki na statku, musicie być na przeszkoleniu i załadunku armat. Trzeba wszystko przećwiczyć by nie wyjebać dziury w burcie, a to możliwe.
Teoretycznie będziemy po próbie, itp.
Przypominam, że artyleria rosyjska powinna być znacznie wcześniej (jeszcze nie wiem dokładnie o której, teoretycznie 15.00) by wziąć udział w próbie.
Borzyn, zaklepałeś miejscówki na statku, musicie być na przeszkoleniu i załadunku armat. Trzeba wszystko przećwiczyć by nie wyjebać dziury w burcie, a to możliwe.
Pogodynka zapowiada bezchmurną pogodę i 10-12 na plusie,ale w nocy może być 0. Chyba wezmę koze 

-
Hm, ja postaram się to zrobić przed wyjazdem
.
U96 pragnie dostosować do naszego wyjazdu swoje tempo i spotkać się kędyś na 7-ce kole Pasłęka.

U96 pragnie dostosować do naszego wyjazdu swoje tempo i spotkać się kędyś na 7-ce kole Pasłęka.
Ja niestety wypadam. Wyskoczył mi dysk. Leżę i kwiczę. Życzę dobrej zabawy choć żal dupę mi ściska [ nawet pisać musi za mnie córka].
-
Odwiedzimy, sprawdzimy
... A co mam powiedzieć ja, stary, hę? Oj, młodzieży, młodzieży! Co z Wami będzie za 10 lat?

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Gospodarze na Ostrowskich włościach juz chleb szykują 

-
Amicus certus in re incerta cernitur: zawsze niezawodni
!

Co do szczegółów przydziałowych.
Każda osoba otrzyma 1,5l wody niegazowanej, bochenek chleba, 3 surowe jajka i michę gulaszu (po bitwie). Dostępna bedzie też przy ognisku kawa mielona, cherbata i cukier. Do jajecznicy będzie sól i pieprz.
ps. Miejsca parkingowe są dla nas tuż za mostem zwodzonym (boczna droga, przed i za szlabanem)
http://zapodaj.net/8439bad96bc7.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak się zapełni, teoretycznie będzie jeszcze teren dalej, (też zaznacxony na czerwono)
Każda osoba otrzyma 1,5l wody niegazowanej, bochenek chleba, 3 surowe jajka i michę gulaszu (po bitwie). Dostępna bedzie też przy ognisku kawa mielona, cherbata i cukier. Do jajecznicy będzie sól i pieprz.
ps. Miejsca parkingowe są dla nas tuż za mostem zwodzonym (boczna droga, przed i za szlabanem)
http://zapodaj.net/8439bad96bc7.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak się zapełni, teoretycznie będzie jeszcze teren dalej, (też zaznacxony na czerwono)
-
A pifo? Remik!!! Do sklepu daleko 

woda z fosy!
Ma tyle w sobie siarki, że byle jabole wymiękają...
ps. Brać cały prowiant ze sobą.
Ma tyle w sobie siarki, że byle jabole wymiękają...
ps. Brać cały prowiant ze sobą.
- olsztyniak
Grupa olsztyńska melduje sie w piatek na dworcu głównym w Gdańsku o 16.15
Jak nie poradzimy sobie z dalszą trasą
będziemy dzwonić 
Jak nie poradzimy sobie z dalszą trasą

-
Kilku naszych, w tym Janek, będą już wtedy na twierdzy (wyruszają w piątek rano). Ustalcie przez PW kontakty.
Ja prawdopodobnie po poludniu bede musial z Twierdzy pojechac do Wrzeszcza i z powrotem, wiec bede mogl probowac celowac z czasem tak, aby 2-3 osoby zabrac ze sobą