Sposób wyeksponowania kolekcji to już samo w sobie mistrzostwo.Trzymać guziki w klaserze lub gdzie indziej to łatwizna.A tutaj super pomysł plus wykonanie czynią z tych maleństw dzieło sztuki.
No dobra dość tego kadzenia...

Tutek napisz coś więcej o tym guziku...piekny okazTu-tek pisze:Witam
mateuszhnr pisze:mam i ja..po 3 latach poszukiwan w koncu jest pierwszy napoleonek
duża 19stka, wyszła w okolicach Gołdapi . przy okazji bede wdzieczny o jakies info nt. tego regimentu. i prosiłbym o wyjasnienie dlaczego na wszystkich 19stkach jakie znalazłem w necie jest "rzymska" jednynka = I9 a nie 19 . PS. w karierze poszukiwacza bardziej mnie tylko ucieszył pierwszy rzymek i depozyt
pozdrawiam
Możliwe ze kierunek holenderskivalens pisze:Co to za guzik?Srebrny pewnie oficerski.6 lub 9.Brak labrów.W buttonarium podobny http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/6075" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Wykopany w okolicy Gdańska.Znajdywałem w tej wiosce guziki np Bawarczyków.Czy Holendrzy przebywali w pobliżu Gdanska?