Pomoc w wyborze pierwszego sprzetu

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
jaro79

Re: Pomoc w wyborze pierwszego sprzetu

Post autor: jaro79 »

pulkownikL pisze:Kwestia tylko tego czy kolega Gienek potem kasy dołoży po sprzedaży kanarka,jeżeli teraz chce wydać tą kasę to wrócę do poprzedniej opcji,Vaqero,oczywiście że na początek kanar idealna opcja,później odsprzeda w pięć minut ale biorąc pod uwagę głębiej i lepiej niż owe dopisane 15 cm. to wiadomo że kanar jak kanar,zasięgu to mu brak,tesoraki też nie należą do zaawansowanych technicznie(rozbudowane menu) a skuteczne i również nietrudne do rozpykania,pozostaje tylko kwestia zawziętości Gienka do hobby( czy się nie znudzi ) a osobiście uważam że jak się ma za co to się bierze lepsze,Ps.tesoro też opylisz w pięć minut bez wielkiej straty ;)
Ciężko mi określić czy 250 ma aż tak mały zacięg jednego grosza szarpną z ponad sztycha szpadla (może przypadek) większe metałe do 5 kg chwytał z ok 80 cm to chyba nie tak strasznie. Ważne żeby nie ignorować sygnału a jak złapie coś dobrego to napewno nie puści.
To moje takie spostrzeżenia z zabawą z 250.
Napewno moge powiedzieć jedno nie narzekam na ten sprzęt.
Pozdr
Awatar użytkownika
syriusz13

Post autor: syriusz13 »

chaoseq pisze:Moim zdaniem Proxa na początek jest za trudna...
Ja tak nie uważam,można się nauczyć,chwilę to potrwa jak przy każdej nowej wykrywce.Znam człeka który kupił już którąś tam z kolei wykrywkę i mówił ze ją sprzeda bo nie może się nauczyć,po jakimś czasie targał takie rzeczy że uważany jest na tym forum mistrzem starocia.Także wydają mi się głupie stwierdzenia że jak nowy zapaleniec to nie może zacząć od lepszego sprzętu bo się nie nauczy.Stary wyjadacz tez się męczy na początku z nowym sprzętem.
Co do porównania proxima a kanarek to zdecydowanie głębsza i dokładniejsza jest proxima ( porównywałem ). Niestety ta waga proximy jest trochę za duża,ale za to jaki serwis ....palce lizać.
Awatar użytkownika
Gienek

Post autor: Gienek »

FELIX pisze: Jeśli wykrywka (ACE 350) od razu ma cewkę DD to znaczy, że jest do niej dostrojona. Założenie DD w kanarku, gdzie standardowo jest koncentryk jest bez sensu ze względu na brak balansu gruntu.
Czyli jeśli nowy kanar jest sprzedawany w zestawie z 2 cewkami tzn, że jedna nie będzie działać poprawnie ?
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Ace 350 lub EuroACE ma w standardzie cewkę DD. Jest z nią zestrojony. Inna sprawa kupowac niestandardowe cewki do sprzętu bez balansu gruntu.
Awatar użytkownika
Gienek

Post autor: Gienek »

I dokonałem zakupu, udało mi sie kupić używaną Cibolę, czekam tylko na przesyłkę i urlop :)
mam tylko nadzieje że będzie sprawna.

:guru: :guru: :guru: Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze, opinie które bardzo mi pomogły, pewnie kiedyś się Wam jakoś odwdzięczę. :pijak:

p.s. temat do zamknięcia, chyba że ktoś ma jakieś rady dla początkujących co do Ciboli.
Awatar użytkownika
cesar007

Post autor: cesar007 »

Nie są to do końca rady dla początkującego, ale i tak warto przeczytać http://detektorysci.pl/tesoro/tesoro-cibola/" onclick="window.open(this.href);return false; Miłego użytkowania.
ODPOWIEDZ