Dlaczego nie ogladam telewizji ????

O wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
markis

Dlaczego nie ogladam telewizji ????

Post autor: markis »

Chyba coś mi się we łbie pokręciło, bo od jakiegoś czasu nie oglądam telewizji. Telewizor duży, na pół salonu, a ja i tak nie potrafię się przemóc. A przecież mam okulary do telewizora i nic nie pomaga. Widzę doskonale, ale to co widzę... to "dom wariatów" albo coś gorszego. Czy to jest jakaś choroba podeszłego wieku ???
Natomiast z uporem maniaka, siedząc na krzesełku, słucham w kuchennym radyjku programu 3. Teraz leci " Spotkanie z Wisławą Szymborską" i jej poezją.
To nie wszystko. Już nie mogę się doczekać kolejnej audycji o 11/50. Jest to pełna humoru opowieść psa o człowieku. Dzisiejszy odcinek zrobił na mnie duże wrażenie. Więcej o audycji http://www.polskieradio.pl/9/206/Artyku ... okowskiego" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy tylko ja jestem z wariatkowa ??? :/
Awatar użytkownika
syriusz13

Re: Dlaczego nie ogladam telewizji ????

Post autor: syriusz13 »

Też należę do grona "nieoglądaczy" tv i nie jestem w podeszłym wieku.Jakby co to spotkamy się na jednym oddziale w wariatkowie.
Awatar użytkownika
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

mam to samo - meczą mnie media - nagłówki i zajawki w stylu: zabił, zgwałcił, zamordował bestialsko, katastrofa, tragiczny wypadek. Jestem człowiekiem przełomu żyłem za komuny i zyję za demokracji i chyba wole propagandę sukcesu niż chwytliwe tematy wynikające z chęci podniesienia ogladalności.
Stwierdzam, że nawet lepiej spedzam dzień kiedy nie mam kontaktu z TV - mój mikro świat jest jakiś weselszy.
Pozdr Andrew
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Przeprowadziłem się 10m-cy temu i od tego czasu nie mam telewizora. Od czasu do czasu zerknę na te pudło w domu rodziców, ale tylko po to, by się uświadomić w słuszności mojego wyboru.

Za to radio rządzi, trójka gra w sypialni, pracowni i pod prysznicem.
:D
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Od kilku lat nie posiadam i nie oglądam telewizji, po prostu oferta programowa każdej stacji nie dociera to takiego ludka jak ja. :D Może wybredny jestem, nie wiem...
Każdą wolną chwilę wolę wykorzystać na czytanie, a i jak w wypowiedziach moich poprzedników tak i u mnie rządzi radio, a dokładniej Trójka (Mann, Kaczkowski, Niedźwiedzki i Baron rządzą! :) ).
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 07:03 przez DAMIAN, łącznie zmieniany 1 raz.
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

O powrocie do radia, zwłaszcza "trójki", donosi wielu znajomych od jakiegoś czasu. Telewizja zeszła na poziom warzywa zwanego ćwikłą, nawet programy tak zwane edukacyjne mają moc poznawczą adekwatną dla nauczania początkowego. Co do markisowego "pamiętnika psa": w Sieci znalazłem kiedyś równie oryginalny materiał francuski o przebiegu kampanii napoleońskich z perspektywy konia dragońskiego.
Awatar użytkownika
uben

Post autor: uben »

markis pisze:bo od jakiegoś czasu nie oglądam telewizji.
Nie przejmuj się tą groteską .Ja już od kilku lat nie oglądam tych bzdur :zebek:
Awatar użytkownika
Remington

Przydało by się urządzenie wyłączające radio na czas wiadomości politycznych
:zebek:
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Nie posiadam telewizora od 5 lat i dobrze mi z tym ;) No jezeli jestem na urlopie to obejze jakis dokument na NG lub History i tyle ;)
Awatar użytkownika
markis

Post autor: markis »

Remington pisze:Przydało by się urządzenie wyłączające radio na czas wiadomości politycznych
Serwis trójki trwa tylko 5 minut - można wytrzymać :zebek:
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Remington pisze:Przydało by się urządzenie wyłączające radio na czas wiadomości politycznych

Czasem warto wiedzieć, jakie kolejne baty szykują na nas nasi wodzowie! :zebek:
Awatar użytkownika
Remington

Wiadomości to pikuś przy debilnych, uporczywie często puszczanych reklamach.

Do dziś śni mi się pani Kalet , smarująca mnie żelem do higieny imtymnej w rytm orkiestry, co ma wzdęcia, umpa, umpa ,umparara
:lelele:
srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Mnie straszy p. Herman o niedomytych piórach i trupiej karnacyi (kto ją tak lansuje od lat?) zwierzająca się - "na stronie" od swego nieładnie omszałego partnera - ze swoich "sposobów na...". A może to już mój odruch Pawłowa, bo pierwsza zaczęła reagować w ten sposób moja ślubna a ja włączam się w spektakl partią solową "Masz racyją, Kochanie" [?] ;) .
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

A ja dla takich chwil zawsze mogę oglądać :he: http://www.youtube.com/watch?v=hagAAXlMcn4" onclick="window.open(this.href);return false;
Głośniki na full :zebek:
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

Robi wrażenie :szok: stadion zajebisty mają
ODPOWIEDZ