szok
- von der Goltz
szok
http://www.amazon.de/Wehrmacht-Polen-Of ... 079&sr=8-5
zabawka Wehrmacht ofensywa w Polsce, zolnierze WH sciagaja Polska flage.
Fajne zabawki sprzedaja w Niemczech
zabawka Wehrmacht ofensywa w Polsce, zolnierze WH sciagaja Polska flage.
Fajne zabawki sprzedaja w Niemczech
- von der Goltz
-
No to po kolei:srebrny_lis pisze:Jasne. Proponuję wobec tego zestaw żołnierzyków pt. "Sowieccy sołdaci gwałcą Niemki w Berlinie". Dla równowagi. Historia? Historia. Myślę, że można tworzyć różne serie figurek, ale z pokazywanymi sytuacjami trzeba jednak uważać. Ta polska zrywana flaga nie była potrzebna - po prostu.
1. Autor tematu zwracał uwagę na to, że:
- co jak wiadomo jest ironiąFajne zabawki sprzedają w Niemczech
2. Użytkownik Zoz, napisał informację, że jest to raczej model i wyraził swoje zdanie na temat tej - jakby nie patrzeć - dioramy
3. Autor ponownie zaznaczył, że zdziwił się faktem, iż jest to sprzedawane jako "zabawki"
4. W swoim poprzednim poście w tym temacie wypowiedziałem się, że zarówno modele jak i figurki żołnierzy "podpina się" pod zabawki i nie jest to dla mnie coś szokującego - takimi "zabawkami" dzieci nie będą się bawić.
5. Diorama także mi się nie podoba...
Pozdrawiam
-
Bez obrazy, łaskawco! Wiemy wszyscy, że są "zabawki", które wcale nie służą do zabawy, np. zestaw LEGO "Auschwitz". Obserwuję jednak, że od jakiegoś czasu wielu Niemcom coś znowu odwala. W latach 80-ych byłem wielkim entuzjastą niemieckiej historii, języka i kultury (pomijając zboczenie hitlerowskie). Otrzeźwiałem po pierwszych zgłoszonych roszczeniach, od których nie odciął się zdecydowanie ich rząd a nasze adwokackie szczury też przyłożyły do tego łapę. Im chyba nigdy nie przejdzie traktowanie wielu narodów jak "zadanie cywilizacyjne". Jestem czujny jak czekista - i tyle. Też pozdrawiam.
Spokojnie, żadnych żalów nie mam.
"No offence" Nie jestem łaskawcą
Ja tylko chciałem zwrócić uwagę na to, że modele i figurki należą do działu "zabawek".
Pobawiłem się troszkę z wyszukiwarką i co ciekawsze producentem tejże dioramy jest firma Easy - Model, taka jakby filia Trumpetera. Kraj - Chiny. Jednakże nie zmienia to faktu, jaki zauważyłem, że owy zestaw można jak narazie dostać tylko na niemieckich stronach.
Pozdro !

Ja tylko chciałem zwrócić uwagę na to, że modele i figurki należą do działu "zabawek".
Pobawiłem się troszkę z wyszukiwarką i co ciekawsze producentem tejże dioramy jest firma Easy - Model, taka jakby filia Trumpetera. Kraj - Chiny. Jednakże nie zmienia to faktu, jaki zauważyłem, że owy zestaw można jak narazie dostać tylko na niemieckich stronach.
Pozdro !
- von der Goltz
- von der Goltz
O i tu musze posypac sobie glowe popiolem, co w sumie juz niedlugo uczynie
bo znalazlem wiekszy obrazek i co wydawalo sie byc polska flaga jest kawalkiem cegly na murze. Jednak mimo wszystko wydaje mi sie, ze Niemcy, jako narod odpowiedzialny za wybuch II WS, powinni postepowac roztropniej i miec wyzej postawiona poprzeczke jesli chodzi o standardy moralne i normy postepowan.