Skórka stronę WMFP

O wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
markis

Skórka stronę WMFP

Post autor: markis »

Przygotowałem replikę strony http://www.wmfp.pl w trochę zmienionym kształcie.
http://www.markis.yoyo.pl - strona w kolorze szaro-bura-beżowa-oliwka :/
Cała strona podzielona jest na 20 niezależnie działających podstron. Można dla każdej podstrony zmienić co tylko się da. Tło, kolory, nagłówek, wielkość liter, przenikanie itd. Podstawą jest wielkość pliku, która nie może przekraczać 2MB. Myślę o nagłówku. Jak ładny nagłówek w gif, to od razu 5MB. Mamy do wykorzystanie bannery Frozzera i Partasa.
Strona tytułowa pozostanie jako nieudany wzór, kolejne strony są do zagospodarowania. W miarę swoich możliwości postaram się realizować sugerowane poprawki.
Oczywiście wszystko w kategoriach zabawy. :lol:
Prusak pisze:Markis-a mógłbyś zrobić tak żeby te kolory na stronie były bardziej "soczyste" bo teraz przypominają mi bardziej papier toaletowy :wstyd:
Dzięki Prusak. Zabieram się za Twoją stronę. Najważniejsza jest motywacja ... :kon:
Czekam na Twoją sugestię. Może zamienić herb na inny, bo się powtarza ( jest w nagłówku).
Pozdrowienia markis
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
markis

Re: Skórka stronę WMFP

Bannery Partasa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
luki_nni

Post autor: luki_nni »

Jak juz pisałem w poprzednim poście zmińmy napis bo obecny napis jest mało czytelny dajcie czysty baner to sie pobawie, pracuje jako grafik :P
BLACK

Post autor: BLACK »

mklw pisze:Jak juz pisałem w poprzednim poście zmińmy napis bo obecny napis jest mało czytelny dajcie czysty baner to sie pobawie, pracuje jako grafik :P
Wkońcu się przyznałeś :zebek: bo już sam chciałem Cię nieoficjalnie podkablować :axe:
Awatar użytkownika
vsh

Post autor: vsh »

no to wydalismy ponad 300 zły na strone, a markis nam klona zrobic potrafi za free ;)
bardzo fajne jest "zaspinaczone" tło, banner frozzera nr 5 mi najbardziej chyba podchodzi i nie sa te bannery za ciezkie.
napis zawsze mozna zmienic, jesli ten nieczytelny za bardzo.
kolory do poprawki, chocby linki "kliknij..." na glownej - zlewaja sie kolory z tlem.
gratuluje zapalu i zaciecia :)
pzdr!
Awatar użytkownika
markis

mklw pisze:Jak juz pisałem w poprzednim poście zmińmy napis bo obecny napis jest mało czytelny dajcie czysty baner to sie pobawie, pracuje jako grafik :P
Z nieba spadłeś :kon: :kon: :kon:
Puść wodze fantazji i twórz nowy nagłówek, lub modernizuj stary. Na oryginalny banner chyba nie co liczyć. Autor nie chce się przyznać :szok:
VSH ! Na Ciebie czeka kolejna strona do eksperymentowania - ilość stron ograniczona do 20 - nie zwlekaj :zebek:
Korzystam z programu Artisteer 2. Fantastyczna zabawa, potem schody, żeby to jeszcze chciało chodzić.
Prusakowi zrobiłem stronę żywszą, w kolorach "gajowego" :lol:
Z Prusaka strony nawigacja jest tylko na stronę główną ( z braku czasu). Banner Partasa w innym kolorze, bo nie umiem robić bannerów, ale chyba się nauczę...
pozdrowienia
markis http://www.markis.yoyo.pl
Awatar użytkownika
luki_nni

Post autor: luki_nni »

ok do końca tygodnia postaram sie coś spłodzić swoją droga poprosze te foto elementów które wchodza w skład banerów na maila lukasznida@wp.pl
Awatar użytkownika
markis

vsh pisze:no to wydalismy ponad 300 zły na strone, a markis nam klona zrobic potrafi za free ;) (...) pzdr!
Jak ja to widzę...
Był pomysł na zbiórkę i uzbieraliśmy.... Nie ważne, czy to dużo, czy to mało... Liczy się mobilizacja Wszystkich, którym leży na sercu " jak nas widzą...". :D Tworas za marne pieniądze kupił to co kupił. :kon: Ważne, że jest, :D działa i nie jest to pusta strona. Dla mnie i dla wielu kolegów jest żródłem inspiracji, motywacją do dalszego ulepszania, poprawiania itd.
Nie ukrywam, że to daleka droga (jak dla mnie), ale jestem optymistą. Wolę to, niż rozwiązywanie krzyżówek...
pzdr markis
Awatar użytkownika
vsh

witam. mam nadzieje ze sie zle nie zrozumielismy. ten wpis ode mnie to nie byl zaden wyrzut , bron panie!! :axe: idea zbiorki jak i sama zbiorka pokazala, ze jest spore gro osob, ktorym zalezy na forum i stronie. bardzo motywujaca akcja imho. :pijak: A ten wpis o free, to byla taka pochwala twej roboty, :guru: ktora choc za darmo i dla satysfakcji wlasnej stoi na niezlym poziomie, a wszelkie nowe uwagi, sugestie etc, tylko wychodza tej stronie na lepsze :) :he:
pzdr!
ps ta podstrona dla mnie pasuje mi kolorystycznie na dzien dobry hehe i musze glebiej pomyslec czego sie czepnac :zebek:
Awatar użytkownika
markis

vsh pisze:(...) ps ta podstrona dla mnie pasuje mi kolorystycznie na dzien dobry hehe i musze glebiej pomyslec czego sie czepnac :zebek:
Podpowiadam :zebek:
Tło zbyt żółte, literki ( jak na moje stare oczy) zbyt małe-ale to taka moja obsesja, pasek nawigacji wystaje poza arkusz i wiele innych :wstyd: Wszystko da się poprawić...
Dzięki za aktywność :kon: Z utęsknieniem czekam na czepianie się :D
Pozdrowienia markis http://www.markis.yoyo.pl
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

Dobra robota Markisie !
Napisz w jaki sposób zakotwiczyłeś tło na stronie, bo tak jest o niebo lepiej niż teraz na Głównej :pijak:
Awatar użytkownika
markis

Tworas !
Pojęcia nie mam. :wstyd: W programie Artisteer jest opcja zakotwicz i to zrobiłem. Tym programem można zrobić skórkę, a potem trzeba dopasować do strony. Traktuję to jako zabawę, niemniej obiecuję, że poszukam w kodzie..
Dzisiaj bawię się podstroną Prusaka. Chciał mieć kolorową, ale dużym ograniczeniem jest mapka jako tło. Zmieniłem trochę tło. :zebek: pozdrowienia markis
Prusak

Post autor: Prusak »

markis pisze:
vsh pisze:(...) ps ta podstrona dla mnie pasuje mi kolorystycznie na dzien dobry hehe i musze glebiej pomyslec czego sie czepnac :zebek:
Podpowiadam :zebek:
Tło zbyt żółte, literki ( jak na moje stare oczy) zbyt małe-ale to taka moja obsesja, pasek nawigacji wystaje poza arkusz i wiele innych :wstyd: Wszystko da się poprawić...
Dzięki za aktywność :kon: Z utęsknieniem czekam na czepianie się :D
Pozdrowienia markis http://www.markis.yoyo.pl
Mówisz i masz :zebek: Zaproszenia widoczne(Niedziela w muzeum)ale żeby cyt.Kliknij żeby otworzyć relację-to trzeba albo mieć wielkie :szok: albo być młodym i mieć wielkie :szok: .Bo przez moje to prawie nic nie widać. :wstyd: I jeszcze jedno-ta moja(jak to pięknie brzmi :zebek: )strona miałaby być bardziej soczysta tzn.o żywszych barwach ale nie kolorowa jak cygański tabor.
Awatar użytkownika
markis

Prusak !
Całą noc śniłem o Twojej podstronie. Przed chwilą wrzuciłem na serwer w zupełnie innym wydaniu. Strona główna jest złą i na razie niech taką zostanie. Poprawiałem tylko Twoją podstronę i VSH. Bardzo mnie interesuje wielkość liter. Mam kiepskie oczy i wk...wija mnie małe litery. Mam prośbę. Napisz, co zmienić na Twojej podstronie. Wyrzucić mapkę i dać gładkie tło?
Pozdrowienia markis
Awatar użytkownika
vsh

witam. fajnie z tymi herbami u prusaka:) tylko za mocno skompresowane, w sensie jakosciowo slabe chyba ?(tu np do chwycenia w nienajgorszej jakosci: http://www.goerke.us/genealogy/ . co do wielkosci liter - jak dla mnie ok, ale me oczy jeszcze nie najgorsze :szok: btw ja uzywam opery i mam opcje powiekszania w przegladarce do 1000% wiec jesli przymale to sobie powiekszam :he:
pzdr!
ODPOWIEDZ